V neděli 13.8. naše béčko odehrálo svůj první zápas ve III. třídě sezóny 2023/2024. Mochtínské béčko hrálo proti SRK Železná Ruda. Zápas skončil nepříznivým výsledkem pro náš tým 1:6. Hned v prvním mistrovském zápase se ukázalo 6 novým hráčů ve věku 15-17 let, kteří hráli proti zkušeným hráčům Železné Rudy. 

13.8.2023 - první mistrovský zápas - TJ Sokol Mochtín B - SRK Železná Ruda 1:6 (1:3)

Do zápasu vstoupila naše záloha lépe než soupeř. Od první minuty obraně Železné Rudy dělalo problémy uhlídat naše dva útočníky Josefa Raška a Jaroslava Pretzelmayera. Tito dva si dokázali vypracovat řadu šancí. První velkou šanci měla naše záloha ve 4. minutě, kdy se do úniku dostává Pepa Rašek a hledá náhrávkou Jaroslava Pretzelmayera, který zakončuje nepřesně. Hned v 7. minutě zápasu náš útok vybojovává míč a střelu Jardy Pretzelmayra doráží Josef Rašek do brány Železné Rudy (1:0). V prvních 15 minutách zápasu si naše záloha dokázala vypracovat další šance ale žádná neskončila v síti soupeře. Soupeř pohrozil v záčátku zápasu pouze v 11 minutě, kdy střelou z dálky kapitán Železné Rudy trefuje břevno. V 11. minutě po zbytečném faulu ve vápně od našeho stopera Ládi Potužník rozhodčí Bala nařizuje penaltu. Kapitán Železné Rudy penaltu neproměňuje, když trefuje tyčku. Od 15 minuty výkon našeho týmu uvadá a soupeř má stále více ze hry. Důvodem úpadku hry Mochtína byla nedostatečná fyzická připravenost hlavně útočníků. V 17. minutě soupeř srovnává na 1:1, když po prudké nahrávce z "voleje" perfektně trefuje k tyčce naší branky. V 17 minutě střilí Pavel Kovařík z velkého vápna, jeho střelu brankář Rudy jen těsně vytahuje na roh. Ve 22. minutě po velké hrubce v naší obraně se dostávají oba útočníci do samostatného úniku a Roth dává druhý gól do sítě Mochtína. K další chybě v naší obraně dochází ve 32. minutě a Roth přidává třetí gól a zvyšuje na 1:3. Po poločase se tým Mochtína vrátil do hry ale v 50. minutě dochází k další velké chybě v naší obraně a opět uniká sám na naší bránu kapitán Rudy Roth Ferenc a přidává svůj 4 gól v zápase a zvyšuje na 1:4. V 55. minutě z výkopu od brány opět trestuhodně neobsazený Ferenc zvyšuje na 1:5. V 67. minutě se poté prosazuje Bechyně Petr, když se trestném kopu první dostává k dorážce a zvyšuje na 1:6. Do konce zápasu se hrál spíše unavený fotbal, kde hráči už toho měli plné kopačky po hře ve velkém vedru. V 90. minutě čistě odebírá míč náš stoper střelci 6 gólu a ten se poté nepochopitelně obrací na našeho stopera a chytá ho pod krkem a fyzicky ho napadá, hráč byl za toto chování vyloučen červenou kartou. Konečný stav zápasu 1:6.

Výkon Mochtína hlavně v začátku zápasu byl nadějný ale nedostatečná účast na tréninkách a nedostatečná fyzická připravenost se projevila v tomto zápase. Nutné je dodat, že do zápasu nastoupilo 6 nových hráčů Mochtína ve věku 15-17 let, kteří předvedli svou bojovnost a beze strachu hráli proti zkušeným matadorům z Rudy.

Sestava Mochtína: Vláčil Jiří, Švátora Petr (K), Potužník Ladislav, Strejc Stanislav, Karlubík Michal, Sádlík Martin, Švátora Jiří, Kovařík Pavel, Smolík Radek, Rašek Josef (7.), Pretzelmayer Jaroslav, Smolík Jakub, Biedermann Miroslav, Uldrych Pavel, Hofler David, Bauer Adam.

Branky: Rašek Josef,, Roth Ferenc 5, Bechyně Petr

K dalšímu zápasu zajíždí Mochtínská záloha do Kašperských Hor v sobotu 19.8.2023