V sobotu 10. 6. 2023 od 17:00 sehrálo mochtínské béčko poslední mistrovský zápas sezóny na hřišti v Železné Rudě. Přestože zde odehrálo vcelku vyrovnanou partii, tak odjelo bez bodů. Na záchranu III. třídy by to však po výsledcích ostatních týmů mělo stačit.

10. 6. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – FJ SRK Železná Ruda – TJ Sokol Mochtín B 6:1 (1:0)

Na tento venkovní zápas jsme odjeli v dobré sestavě včetně 3 náhradníků, v brance tentokrát chytal Dan Prokop. Jarda Pavlík se opět chopil praporku a místo hraní odmával další náš zápas, za což mu patří velké poděkování. Také domácí zápas odehráli ve velmi dobré sestavě, když v základu nastoupili 3 bývalí ligoví hráči (na stoperu Král Ondřej, na pozici středního záložníka Knakal Martin a v útoku s kapitánskou páskou legionář Ferenc Róth).

V 1. poločase se však hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách hřiště, více šancí si vypracovali ovšem naši hráči, doplatili jsme ale opět na špatnou produktivitu a neproměňování šancí. Navíc jsme ve 35. minutě zápasu po chybě na levé straně obrany inkasovali gól. Do konce poločasu se již žádná strana do černého netrefila, a tak se odházelo do kabin k poločasové přestávce za stavu 1:0 pro domácí.

Do 2. poločasu jsme prostřídali, na hřiště se dostali Honza Žiak a Láďa Potužník. Opět se hrála vyrovnaná partie, kdy se hra přelévala z jedné strany hřiště na druhou. O osudu zápasu rozhodla 54. minuta zápasu, když v naší šestnáctce zbytečně fauloval domácího velezkušeného kapitána Ference Rótha náš Jirka Podráský a rozhodčí Hájek bez zaváhání odpískal pokutový kop, který sám faulovaný s přehledem proměnil a zvýšil na 2:0 pro domácí. Této situaci však předcházela srážka našeho levého obránce Radka Smolíka se dvěma protihráči, Radek navíc zůstal ležet na zemi a čekalo se, že pan rozhodčí Hájek přeruší hru a zkontroluje zdravotní stav našeho hráče. K tomu ovšem nepochopitelně nedošlo, rozhodčí nechal pokračovat domácí v dohrání akce, ze které nakonec byla zmíněná penalta. Je však také zarážející, že pokud hru nepřerušil rozhodčí, mohli domácí exligisté (Martin Knakal a Ferenc Róth) svoji akci přerušit, to se ovšem nestalo, což nás mrzelo. Hned o 3 minuty později však střelou na zadní tyč překonal domácího matadora v brance náš Pepa Rašek a snížil tak na 2:1. O minutu později však v našem pokutovém území předvedl minelu zkušený Jirka Podráský, místo razantního odkopu zachyceného míče nepochopitelně míč odehrál pouze na úroveň velkého vápna přímo na kopačky domácího hráče, který nabídnutou šancí nepohrdl a střelou k tyči překonal našeho gólmana Dana Prokopa. Místo toho, abychom ještě s výsledkem něco udělali, šance měli nejen oba naši střídající hráči Honza Žiak i Láďa Potužník (ten netrefil z malého vápna prázdnou bránu), ale i ostatní, skórovat se nám již však nepodařilo. Naopak domácí přidali další 3 góly, při 4. gólu domácích neubránil domácího rychlíka Ondřeje Vlacha náš Radek Smolík, 5. branka padla po našem nedůrazu po zahrávané standardní situaci domácích a 6. zásah přidal domácí mladík Ondřej Vlach z penalty po zákroku našeho brankáře Dana Prokopa na samotného exekutora pokutového kopu, který utekl po naší levé straně hřiště. Domácí navíc ještě neproměnili asi 3 velmi dobré brankové příležitosti, nám už také nebylo v tomto zápase souzeno dát gól, a tak konečný účet zápasu se zastavil na pro nás nelichotivých 6:1 pro domácí hráče.

Konečný výsledek je pro nás krutý, doplatili jsme ovšem na chyby v obranné činnosti a na neproměňování vyložených šancí, kterých jsme si připravili docela dost. Zápas jsme si prohráli sami, ovšem forma rozhodování zápasu delegovaným rozhodčím nebyla úplně ideální. Sice to není až tak podstatné, ale navíc je zarážející, že v zápise o utkání nejsou uvedeny žluté karty pro domácí, u domácích nesouhlasí rovněž pořadí branek a také v zápise není uvedeno, že domácí kopali 2 penalty (obě byly posouzeny správně, přesto v zápise z nějakého důvodu chybí).

Po výsledcích ostatních zápasů III.třídy jsme nakonec v konečné tabulce obsadili 10. místo ze 14 celků se ziskem 31 bodů a pasivním skórem 71:83, což by mělo stačit na záchranu v této soutěži, za to je potřeba poděkovat nejen stálým hráčům béčka, ale rovněž hráčům, kteří hráli za áčko a béčku přišli v některých zápasech pomoci.

Zápas rozhodoval Zdeněk Hájek, na lajnách mu asistovali laici, za nás Jaroslav Pavlík, ŽK ???:1, 60 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Karlubík Michal, Lysek Jakub (v průběhu 2. pol. Potužník Ladislav), Podráský Jiří, Smolík Radek, Vlk Tomáš (2. pol. Žiak Jan), Jarabica Stanislav (K), Strejc Stanislav (2. pol. Kapusta Matěj / Strejc Stanislav), Švátora Jiří (2. pol. Vlk Tomáš), Kapusta Matěj (2. pol. Potužník Ladislav / Lysek Jakub), Rašek Josef, dále střídal Král Tomáš

Branky: Vlach 3 (1 z PK), Róth (z PK), Bechyně, Šafránek – RAŠEK Josef


Společná dokopná s A týmem bude v pátek 16. 6. 2023 od 19:00 hodin v Mochtíně ve Fotbalce.

Předtím se od 18:00 hodin uskuteční ještě dobrovolný "fotbálek", dorazte v hojném počtu.


Nová sezóna začne pravděpodobně o
 víkendu 12. - 13. 8. 2023.

O začátku přípravy, která bude probíhat společně s A týmem, budeme včas informovat.