V sobotu 13. 5. 2023 se naše béčko konečně dočkalo výhry, když porazilo TJ Svatobor Hrádek B po dobrém výkonu hlavně v 1. poločase.

13. 5. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Svatobor Hrádek B 3:2 (2:0)

Na domácí zápas se sešlo 13 mochtínských hráčů, na střídačce byl Pavel Schuh, pouze připraven zůstal nachlazený Jaroslav Pavlík, v brance musel opět zaskakovat Petr Švátora. V 1. poločase naše béčko svého soupeře přehrávalo a vytvořilo si i dostatek brankových příležitostí, bohužel bez patřičného brankového zakončení. Z trvalé převahy se naší rezervě podařilo skórovat jen dvakrát. První gól vsítil ve 24. minutě zápasu kapitán Stano Jarabica, který nastoupil po dlouhé době a patřil opět mezi nejlepší hráče na hřišti. Druhý gól potom přidal 3 minuty před koncem poločasu Matěj Škoch, který hrál rovněž po delší odmlce. Do kabin se tak odcházelo k poločasové přestávce za stavu pouze 2:0, což byl pro hosty přívětivý výsledek.

Do druhého poločasu nastupovalo naše záložní mužstvo s cílem pokračovat v předváděné hře z 1. poločasu, to se ovšem nepodařilo a více ze hry měli hostující hráči. V 59. minutě zápasu se hostům podařilo snížit kanonýrem R. Holečkem na 2:1. Po této brance měli i nadále více ze hry hosté. Naštěstí čtvrt hodiny před koncem normální hrací doby se do úniku dostal velmi dobře hrající pravý obránce Radek Smolík, jehož v pokutovém území fauloval hostující gólman, rozhodčí správně nařídil pokutový kop, přestože hosté vehementně protestovali. Penaltu s velkým štěstím proměnil Láďa Potužník a soupeři jsme tak odskočili opět na rozdíl 2 branek. Bohužel místo toho, abychom už zápas v klidu dohráli, se podruhé v zápase trefil hostující R. Holeček, to běžela 88. minuta zápasu a bylo zaděláno na drama. Těsnou výhru jsme však již udrželi, když jsme ještě v závěru utkání měli kopat pokutový kop po dalším faulu hrádeckého brankáře na našeho kapitána Stana Jarabicu, píšťalka rozhodčího však tentokrát zůstala němá.

Výsledek zápasu odpovídá dění na hřišti, naše béčko, obzvlášť v 1. poločase, předvádělo velmi dobrý fotbal a nebýt pouze zoufalého zakončení vytvořených brankových příležitostí, tak mohl 1. poločas skončit minimálně pětigólovým rozdílem ve prospěch našeho béčka a zápas se už mohl jen dohrávat. Bohužel na šance a pohledné akce se nehraje. Zarážející je však výkon našich fotbalistů ve 2. poločase, když z neznámých důvodů, zřejmě s vědomím dvoubrankového náskoku, zvolnili a přestali hrát a otěže zápasu převzalo hostující mužstvo.

Do konce soutěžního ročníku 2022/2023 chybí našemu béčku odehrát ještě 5 zápasů, včetně čtvrteční dohrávky s Běšinami, takže se hraje ještě o 15 bodů. Pokud mochtínští fotbalisté budou pokračovat ve zlepšených výkonech i v těchto zbývajících zápasech, nemusela by být záchrana III. třídy nereálná. Je tak potřeba se o body ještě poprat.

Po tomto kole se nachází mochtínská rezerva na 11. místě tabulky III. třídy s 22 získanými body, stejně bodů však mají také Velké Hydčice a Běšiny, o 2 body méně mají zatím poslední Žihobce.

Zápas rozhodoval Josef Javorský, na lajnách mu asistovali laici. ŽK 2:2, 40 diváků.

Sestava Mochtína: Švátora Petr, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Šup Ondřej, Strejc Stanislav, Jarabica Stanislav (K), Kapusta Matěj, Švátora Jiří, Škoch Matěj, Rašek Josef, střídal Schuh Pavel, připraven byl Pavlík Jaroslav

Branky: JARABICA Stanislav, ŠKOCH Matěj, POTUŽNÍK Ladislav (PK) – Holeček Radek 2

Další zápas čeká naše BÉČKO mužů už ve čtvrtek 18. 5. 2023 od 18:00 hodin v Mochtíně proti TJ Sokol Běšiny a bude to opět důležitý zápas tzv. o 6 bodů.

V sobotu 20. 5. 2023 od 17:00 hodin potom odehraje naše rezerva další zápas v Bolešinech proti domácímu SK Bolešiny B.
Odjezd z Mochtína bude v 15:45, z Klatov od pošty v 15:50.