V neděli 18.02.2024 odehráli naši fotbalisté na umělé trávě v Klatovech svůj první přípravný zápas proti Mrákovu, 4. celku podzimní tabulky domažlické skupiny I.B třídy. Náš tým nastoupil vinou čestných absencí ve velice kombinované a okleštěné sestavě, a tak příležitost dostali všichni hráči, kteří se doposud zapojili do přípravy. Hosté z Mrákova byli zejména v prvním poločase jasně lepším týmem, nicméně ve druhém poločase se hra našeho celku částečně zlepšila a k vidění byly i náznaky herních prvků, kterými by se náš tým chtěl pod vedením nového trenéra Vladimíra Kudláčka prezentovat.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sokol Mrákov 1:4 (0:3)

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji hosté a odměnou jim byla ihned v 9. minutě vedoucí branka, když se do odraženého balónu po rohovém kopu za vápnem opřel hostující hráč a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Na 2:0 zvýšili hosté v polovině prvního poločasu, když dokázali využít rychlé přečíslení po zbytečné ztrátě míče našich hráčů na své obranné polovině. Na 3:0 pak hosté navýšili do zcela odkryté brány po chybné rozehrávce našeho gólmana.

Do druhého poločasu nastoupili naši hráči aktivněji a odměnou jim byla nejen zlepšená hra směrem dopředu, ale také krásná branka na 1:3 po střele z 25 metrů k levé tyči. Poslední slovo v utkání však měli opět hosté, kteří dokázali přesně zakončit svou kombinační akci brankou na konečných 1:4.

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil / Prokop Daniel, Gajdušek David, Blažek Petr, Lysek Jakub, Švátora Petr, Bauer Adam, Horský Michal, Bejvl Jakub, Kapusta Matěj, Strejc Stanislav, Pretzlmayer Jaroslav, Podráský Jiří

K dalšímu přípravnému zápasu nastoupí naši hráči v neděli 25.02.2024 od 15:00 na UMT v Chlumčanech proti domácímu přednímu týmu tabulky I.A. třídy.