Do zimní přípravy před jarní částí sezóny vstoupí naše áčko pod vedením nového realizačního týmu v čele s velezkušeným hlavním trenérem Vladimírem Kudláčkem.

Pro Mochtín se nejedná o žádnou novou a neznámou tvář, pan Kudláček zanechal v Mochtíně již v minulosti nesmazatelnou stopu, když v roce 2003 stál jako trenér za historicky prvním postupem našeho mužstva do I.A třídy. V Mochtíně působil také například v sezóně 2011/2012. Dále působil např. jako asistent v divizních Klatovech, dlouhá léta působil v ambiciózních Měcholupech a poslední 4 roky strávil na pozici hlavního kouče v Chlumčanech.

Jsme velice rádi, že se nám podařilo pana Kudláčka přesvědčit v pokračování jeho trenérské kariéry u nás v Mochtíně. Považujeme to za logické spojení, neboť pan Kudláček v Mochtíně již několik let bydlí a má tak k obci i našemu klubu vybudovaný vztah. Pevně doufáme, že jeho osobnost, bohaté trenérské zkušenosti a stále neopadají sportovní ambice jsou přesně ten recept, jak navrátit našemu celku tvář a to nejen herní, ale zejména co se soudržnosti, disciplíny a vystupování na hřišti týče.

V pátek 22.12.2023 proběhl v Mochtíně první seznamovací „trénink“ s novým trenérem, kde se hráči dozvěděli nejen detailní plán zimní přípravy, ale také koncepci na jarní část sezóny. Příprava bude v lednu probíhat na individuální bázi a bude zakončena fyzickými testy. Následně budou již tréninky společné a sice na hřišti v Mochtíně. Od půlky února je naplánováno 5 přípravných zápasů (např. Tlumačov a Chlumčany (I.A třída), Střelské Hoštice (přední celek jihočeské I.B třídy). Do mistrovské jarní sezóny pak vstoupí naše áčko o víkendu 23. – 24.03 na domácí půdě se Starým Plzencem.

Zároveň bychom chtěli moc poděkovat Jaroslavu Cihlářovi staršímu, který vedl jako hlavní trenér naše áčko v roce 2023.

Přejeme všem našim členům a fanouškům klidné Vánoce a do nového roku hodně zdraví a pohodu.