V sobotu 2. 12. 2023 odehrály svoje turnaje v rámci 1. kolo zimní ligy všechny přípravky, mini přípravka hrála od 10:00 hodin v Nýrsku, mladší přípravka se zúčastnila turnaje od 12:00 hodin na palubovce tělocvičny SPŠ Klatovy, kam nepřijely Nalžovské Hory, a místo turnaje se tak odehrál pouze zápas proti Lubům na 2 poločasy po 30 minutách. Od 14:00 hodin sehrála svůj turnaj v Sušici také starší přípravka (Sušice, Nýrsko a Mochtín).

 

Mini přípravka

V sobotu 2. 12. 2023 odehrála mini přípravka první halový turnaj v Nýrsku. Tohoto turnaje se zúčastnilo 8 týmů (Nýrsko, Klatovy A, Klatovy B, Mochtín, Sušice A, Sušice B, Luby, Strážov). Celkově jsme tedy odehráli 7 zápasů. Při každém zápasu jsme byli svědky mnoha gólů na obou stranách. Nakonec jsme tedy 3 zápasy vyhráli a 4 prohráli. Soupeři to s námi tentokrát neměli vůbec snadné, všechny děti šly do zápasů naplno od začátku až do konce, každé z dětí dalo různý počet gólů.

Za tento turnaj si všechny děti zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost, dravost, solidní obranu a výdrž. Velké díky tentokrát patří i rodičům, kteří děti dovezli na turnaj i přes sněhovou kalamitu a více než ztížené podmínky na cestách.

Sestava:

Petr Rajtmajer, Eliška Círová, Tomáš Bauer, Jaroslav Truska, Tadeáš Kraus

Trenérka: Petra Doležalová

- autorka článku Petra Doležalová, trenérka mini přípravky


Mladší přípravka

Abychom se v sobotu sešli na prvním turnaji zimní fotbalové ligy, nejprve jsme museli vyhrabat „10 tun sněhové nadílky“, abychom našli auta a pak ještě odházet „20 tun sněhu“, abychom s těmi vyhrabanými auty vůbec mohli vyjet. V Klatovech na „Průmce“ jsme měli odehrát dvě utkání, ale v Nalžovkách měli prý ještě „o 20 tun sněhu“ více než v Mochtíně, a tak se z turnaje odhlásily. S týmem Lub jsme se s fotbalovým duchem dohodli, že využijeme časového prostoru, když nepřijeli Nalžovské Hory, a zahrajeme si jeden velký zápas rozdělený na dva poločasy.

Po dlouhé odmlce fotbalových turnajů se začalo opatrně. Každý tým si poctivě plnil obranné úkoly a gólových šancí moc nebylo. Šlo o první halový turnaj a hráči se sami seznamovali s trošku jinými pravidly – z jedné strany nebyly auty a dalo se hrát o zeď, toho se dá do útoku pěkně využít, ale hůř se taková situace brání. Také hráčům trvalo, než se naučili koordinovat svoje pohyby na kluzkém povrchu i přesto, že byli dobře obutí. Hra se postupně dostala do obrátek a Luby měly převahu, ovládly střed hřiště a pouštěly se o útoků po obou stranách. Tyhle útoky ale spolehlivě řešili naši obránci, a když už se Luby dostaly do zakončení, tak jim vše vychytal náš brankář. Úplně zalezlí jsme nebyli, také jsme měli šance a po jedné z nich jsme zahrávali rohový kop. Na ten si seběhl náš brankář a střelou z první přeloboval všechny hráče i s brankářem a vedli jsme 1:0. Gól nás povzbudil a začali jsme se nebojácně pouštět do napadání soupeře už na jeho polovině. Naši obránci se vytahovali hodně vysoko, tím však otevírali prostor pro útočníky z Lub. Po jedné povedené akci Lub jsme bohužel inkasovali vyrovnávací gól. Pokračovali jsme však i nadále v aktivní hře a rychle si vzali vedení zpět. Po jednom závaru před soupeřovou brankou jsme donutili hráče Lub vstřelit si vlastní gól. Dlouho jsme vedli, až před koncem poločasu tlak soupeře zesílil a dostali jsme dvě branky a odpočinout jsme si šli za stavu 2:3 pro Luby.

Našim dvěma obráncům už docházely síly, kvůli velké marodce jsme neměli adekvátní náhradu, a tak museli obránci se sebezapřením odehrát celý zápas proti 3 kompletním čtyřkám Lub. Nedostatek hráčů na střídání se projevil hlavně ve druhém poločase, kdy jsme začali „tahat nohy“ a u některých šancí soupeře jsme byli o krok později a inkasovali jsme tak góly. I tak jsme si dovedli vypracovat příležitosti, ale nedokázali je už zužitkovat vstřeleným gólem. Když už nebyla energie, i tak byla vidět na naší straně velká bojovnost, individuální dovednosti některých hráčů. I když konečný stav zápasu nevypadá přívětivě, musíme naším fotbalistům poděkovat za „odmakaný“ zápas do posledních sil.

Výsledek zápasu:

Mochtín – Luby    2:7, Kraus Kryštof, vlastní gól Lub (poslední náš kontakt s míčem Příbek Matěj)

Sestava:

brankář: Kraus Kryštof

obrana: Podráský Jiří, Vlk Dominik

útok: Doležal Martin, Příbek Matěj, Höfler Tomáš, Kraus Tadeáš

omluveni: Král Tomáš, Kubalík Jan, Toman Matyáš, Vais Filip, Vaisová Nina

Trenéři: Podráský Jiří, Kraus Roman

- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky


Starší přípravka

V sobotu odehrála starší přípravka 1. kolo halové zimní ligy. Na palubovku v Sušici dorazili zástupci třech týmů, takže jsme odehráli dva zápasy. K prvnímu utkání jsme nastoupili proti domácí Sušici. Zápas byl velmi vyrovnaný, chvílemi jsme soupeře přehrávali, ale bohužel jsme nevyužili šance, kterých bylo spoustu a utkání jsme prohráli 2:3. Ve druhém utkání jsme hráli proti mužstvu z Nýrska. Do stavu 2:2 byl zápas opět vyrovnaný, ale postupem času byl soupeř lepší v kombinaci a zápas dovedl do vítězného konce 7:3. Opět jsme neproměnili spoustu šancí.

Za oba zápasy kluky moc chválím za nasazení a bojovnost.

Výsledky:

Mochtín – Sušice          2:3

Mochtín – Nýrsko         3:7

Sestava: Kubaň David, Truska Jan, Troch Radim, Ryneš Ondřej, Ulrich Jakub, Němeček Jakub, Toman Vojtěch

Trenér: Toman Petr

- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky



V neděli 3. 12. 2023 od 14:00 hodin proběhla společná dokopná všech přípravek a mladších žáků TJ Sokol Mochtín včetně rodičů  v „Bowling baru v Klatovy“, kde si mohli všichni přítomní zahrát bowling a samozřejmě posedět a popovídat si.


Tréninky mini přípravky pokračují v malé hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul., a to vždy v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin do 18:00 hodin. 

Tréninky mladší přípravky prozatím spojené s tréninky starší přípravky pokračují v hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul., a to vždy v pondělí ve velké hale od 17:00 hodin do 18:00 hodin a ve čtvrtek v malé hale od 18:00 hodin do 19:30 hodin.