O uplynulém víkendu opět odehrály svoje turnaje všechny přípravky, mini přípravka hrála v neděli od 10:00 hodin na domácím hřišti v Mochtíně, mladší přípravka se zúčastnila turnaje od 10:30 hodin na hřišti v Nýrsku za účasti 4 družstev (Nýrsko U8, Sušice B, Bolešiny a Mochtín), již v sobotu od 14:00 hodin sehrála svůj turnaj v Horažďovicích starší přípravka (Horažďovice, Sušice a Mochtín).


Mini přípravka

V neděli 1. 10. 2023 pořádala mini přípravka zápas na domácím hřišti v Mochtíně. Na čtyřech hřištích se utkalo 8 týmů starších dětí. Mladší děti pak měli k dispozici další dvě hřiště. Domácí mini přípravka tentokrát pro nedostatek hráčů postavila pouze 1 tým do starších dětí. Všechny děti si zaslouží pochvalu za bojovnost a vytrvalost. Byli jsme svědky mnoha gólů (Jaroslav Truska, Tereza Zítková, Tadeáš Kraus), přesto byli všechny zápasy značně vyrovnané.


Sestava:

starší: Matěj Příbek, Jaroslav Truska, Tereza Zítková, David Sádlík, Petr Raijtmajer, Tadeáš Kraus, Dominik Blažek


Trenéři: Milan Žiak ml., Petra Doležalová

 

Mladší přípravka

Mladší přípravka odehrála svůj čtvrtý podzimní turnaj v neděli 1. 10. 2023 od 10:30 hodin na hřišti v Nýrsku, kde se hrálo na 2 hřištích, všechny 4 týmy (Nýrsko U8, Sušice B, Bolešiny a Mochtín), odehrály tedy nakonec 3 utkání, tentokrát pouze po 20 minutách s 10minutovou přestávkou mezi zápasy, neboť původně mělo být 5 týmů, ale Nalžovské Hory se na poslední chvíli omluvily.

Na turnaj se nás sešlo 9, takže jsme měli brankáře a 2 čtyřky, což bylo ideální. Turnaj se nám tentokrát výsledkově opět nevydařil, většině hráčů opět chybělo hlavně větší nasazení, bojovnost a zarputilost v osobních soubojích. V prvních dvou zápasech jsme opět prohráli výrazným rozdílem (1:9 a 2:10), v obou zápasech nás po slibném začátku zápasů oba soupeři přehráli. Třetí zápas proti Sušici B byl vyrovnaný až do konce zápasu, těsně před koncem zápasu však po naší chybě protivník skóroval, a nakonec urval výhru 2:1. Všechny 3 zápasy jsme tak bohužel prohráli.

Pochvalu za předvedený výkon zaslouží brankář Honza Truska, který nás i přes obdržené góly celkem podržel, bojovným výkonem a nasazením se předvedl pravý obránce Jirka Podráský, 2 góly z postu útočníka potom vsítil Kryštof Kraus, i když ten má určitě ještě na lepší výkony. V útoku se snažil také Honzík Kubalík, ostatní hráči a jedna hráčka střídali velmi dobré okamžiky s chybami. Přesto je potřeba všem poděkovat za účast na tomto turnaji a doufat, že se budeme i nadále jen zlepšovat, což platí jak pro zápasy, tak pro tréninky, v obou případech musí všichni „makat naplno“, pak se zlepší hra a s tím spojené lepší výsledky se určitě dostaví.


Výsledky Mochtína:

Mochtín – Nýrsko U8                1:9, Král

Mochtín – Bolešiny                    2:10, Kraus K. 2

Mochtín – Sušice B                   1:2, Vais


Ostatní výsledky:

Bolešiny – Sušice B                 

Nýrsko – Sušice B                   

Nýrsko – Bolešiny                    


Sestava:

brankář: Truska Jan

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina, Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Doležal Martin, Kraus Kryštof, Kubalík Jan, Vais Filip

Trenéři: Podráský Jiří, Kraus Roman



Starší přípravka

V sobotu odpoledne nastoupila starší přípravka k dalšímu turnaji. Původně jsme měly sehrát čtyři zápasy, ale z turnaje se omluvily Luby a Bolešiny, tak jsme hráli pouze dva zápasy, každý po 40 minutách. K prvnímu utkání jsme nastoupili proti domácím Horažďovicím. Výsledek 4:11 je celkem jednoznačný, ale byli jsme pro domácí celek důstojným soupeřem. Druhý zápas jsme měli volno a sledovali jsme utkání Horažďovice – Sušice. V tomto utkání měla Sušice navrch a utkání dovedla do vítězného konce. K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti silné Sušici. Soupeř byl fotbalovější a nakonec zvítězil 8:2. Pochvalu zaslouží všichni hráči, nicméně je třeba zlepšit nasazení a bojovnost v každém zápase i na tréninku.


Výsledky:

Mochtín – Horažďovice 4:11

Mochtín – Sušice          2:8

Horažďovice – Sušice   3:8


Sestava: Kubaň D. – Ulrich, Plášek, Troch, Toman V., Dresler, Švára, Zítek


Trenér:
 Toman Petr



Tréninky mini přípravky stále pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin, tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.


Další turnaje budou: 

Mini přípravka

MP – neděle 8. 10. 2023 od 14:00 hodin v Horažďovicích

SP – neděle 8. 10. 2023 od 10:00 hodin na domácí půdě v Mochtíně