Mladší přípravka TJ Sokol Mochtín odehrála v neděli 18. 6. 2023 závěrečný turnaj mladších přípravek pro sezónu 2022/2023 na hlavním hřišti s přírodní trávou na stadionu v Sušici.

Hrálo se celkem na 4 hřištích ve 2 skupinách, v obou skupinách se hrálo systémem každý s každým, délka zápasu byla 15 minut.

Ve skupině A bylo 7 týmů (Sušice A, Hrádek, Klatovy A, Luby A, Horažďovice, Nýrsko A a Nalžovské Hory), vítězem této skupiny se stali hráči TJ Svatobor Hrádek.

Ve skupině B bylo 8 týmů (Mochtín, Kolinec, Sušice B, Strážov, Klatovy B, Luby B, Nýrsko B a Bolešiny). Vítězem naší skupiny byly Bolešiny nakonec pouze o skóre před naší mladší přípravkou, která tak obsadila 2. místo a obdržela stříbrné medaile.

Ze sedmi odehraných zápasů jsme uhráli 4 výhry, 2 remízy a jednou jsme prohráli (se Strážovem a tato prohra nakonec znamenala, že jsme obsadili konečné 2. místo). Poslední zápas proti Bolešinám byl o konečné 1. místo, v zápase jsme prohrávali, ale podařilo se nám vyrovnat na konečných 4:4, což nám však nestačilo, vítězem naší skupiny se tak staly právě Bolešiny. Získali jsme, stejně jako vítězové z Bolešin, 14 bodů, celkové skóre jsme měli aktivní 25:12, ve dvou zápasech se nám podařilo dokonce vstřelit 6 branek, nejvíce branek vstřelil David Kubaň z pozice levého obránce, ostatní hráči se o zbylé góly podělili. Ve všech zápasech podali mochtínští kluci a jedno děvče celkem slušné výkony, bohužel většině našich hráčů scházelo větší nasazení, bojovnost a pohyb, což bylo zřejmě dáno velmi teplým počasím.

Výsledky Mochtína:

Mochtín – Kolinec       3:1

Mochtín – Sušice B     2:0

Mochtín – Strážov       3:4

Mochtín – Klatovy B    1:1

Mochtín – Luby B        6:1

Mochtín – Nýrsko B    6:1

Mochtín – Bolešiny     4:4

Sestava:

brankář: Truska Jan (Kubaň David - zápas se Strážovem)

obrana: Sádlíková Denisa, Troch Radim, Podráský Jiří, Kubaň David (Truska Jan - zápas     
               se 
Strážovem)

útok: Potužák Jonáš, Kraus Kryštof, Král Tomáš, Vlk Dominik, Toman Matyáš, Pořický Štěpán, 
          Zítek Jan


Trenéři
: Toman Petr, Podráský Jiří


Na závěr je nutno poděkovat všem, co v této sezóně 2022/2023 hráli za mladší přípravku, a popřát jim zasloužený prázdninový odpočinek.