V sobotu 27.05.2023 dopoledne odehrálo naše áčko zápas o naději na záchranu I.A třídy na půdě souseda v tabulce plzeňského mužstva z Bolevce. K utkání odjelo opět ve značně okleštěné sestavě, s pouhými 12 hráči. Po nadějném prvním poločase však ten druhý našemu mužstvu hrubě nevyšel a z Plzně si odvezlo další vysokou porážku. Naše áčko se tak propadlo na nelichotivou poslední příčku aktuální tabulky a šance na záchranu se již bohužel pohybuje jen v čistě teoretické rovině.

SSC Bolevec - TJ Sokol Mochtín 8:2 (1:1)

Komentář k zápasu Kuby Bejvla:

Další zápas odehrálo Áčko netradičně již v 10h ráno na umělé trávě v krásném areálu na Bolevci. Když oproti minulému týdnu chyběli další hráči, musel do základu i Stano Jarabica. Opět se ukázalo, že začátky zápasů nejsou z naší strany ideální a po vytvořeném tlaku soupeře zapadá v 6. minutě centr/střela Bublíka našemu brankáři pod břevno. Našemu týmu se ale podařilo odpovědět v zápětí, kdy po povedené akci dává gól Osvald. Náš tým se začal oklepávat a zvykat na umělý povrch a po zlepšeném výkonu a několika náznacích přišla šance na vedení, kdy byl ve vápně podražen Pretzelmayer. Nařízenou penaltu bohužel neproměnil Strejc a do kabin se odchází za nerozhodného stavu. Druhý poločas začal mírným tlakem našich hráčů, ale jako je zvykem soupeř střílí branku z první šance v 55. minutě, kdy se opět prosadil Bublík. Stejný hráč dává gól o dvě minuty později. Naději na bodový zisk přinesla šance z 62. minuty, kdy si centr ze strany srazil obránce Bolevce do vlastní sítě. Tato naděje se ale rozplynula v rozmezí mezi 67. a 72. minutou, kdy náš tým po trestuhodném bránění obdržel 3 branky, z kterých už se náš tým nevzpamatoval a bylo prakticky po zápase. Hráči Bolevce ještě přidali další dvě branky a zápas tedy skončil výsledkem 8:2.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Šafránek Jan, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk (73. Švátora Petr), Smolík Radek, Žiak Jan, Strejc Stanislav, Osvald Jaromír, Pretzlmayer Jaroslav, Jarabica Stanislav

K dalšímu zápasu odjede náš tým opět do Plzně v sobotu 03.06.2023, kde se od 18:00 utká s mužstvem Křimic.

b_150_100_16777215_00_images_Bolevec_-_Mochtn.jpg