V sobotu 18. 3. 2023 prohrálo naše béčko mužů TJ Sokol Mochtín úvodní zápas jarní části soutěžního ročníku 2022/2023 na umělé trávě v Klatovech s TJ Měcholupy B 1:5.

18. 3. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Měcholupy B 1:5 (0:2)

K utkání nastoupilo naše béčko jen s 12 hráči, do branky musel na svoji premiéru mezi třemi tyčemi Tomáš Král, který potvrdil, že mu to jde nejen s basketbalovým míčem, když předvedl parádní zákroky včetně chycené penalty. Hosté šli do vedení již v 6. minutě, když se po dlouhém autovém vhazování k míči dostal na úrovni penaltového puntíku hostující stoper, který se uvolnil přes naše 2 bránící hráče a umístěnou střelou poprvé překonal našeho brankáře. Poté se hrála vyrovnaná partie, kdy na jedné straně věkově mladší soupeř byl běhavější, na naší straně zase byla znát zkušenost, když jsme měli daleko vyšší věkový průměr než soupeř, který navíc nastoupil posílen o některé hráče kádru áčka. Bohužel před koncem poločasu se po smolně odraženém míči a přesné přihrávce trefil na vzdálenější tyč kanonýr hostů S. Bečka.

Do druhého poločasu nastoupilo naše béčko s cílem pokusit se se zápasem ještě něco udělat. Bohužel ve vynikající pozici nastřelil Tomáš Vlk pouze břevno hostující svatyně a opět se potvrdilo známé pravidlo „nedáš, dostaneš“ a hned z následujícího protiútoku zvýšili hosté v 53. minutě na 0:3, když se poprvé trefil hostující Daniel Bálek. V 56. minutě se z VPK parádní trefou do šibenice prezentoval náš Petr Toman a snížil na 1:3. Poté se hrálo opět celkem vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách hřiště. Trefovali se už však pouze dvakrát hosté v 67. a 80 minutě utkání, navíc nedali penaltu, kterou lapil náš nováček v bráně Tomáš Král. Dobré příležitosti ke skórování si vytvořili všichni 3 naši útočníci, Václav Bouzek trefil tyč hostující brány.

Celkový obraz hry a průběh zápasu určitě neodpovídají konečnému výsledku zápasu, ale bez branek se nedá uhrát lepší výsledek. Bohužel citelně chyběl Stanislav Jarabica, s kterým by byla naše hra určitě lepší hlavně směrem dopředu. V obraně nemohl nastoupit vykartovaný Petr Švátora, jehož na levém beku zdatně zastoupila naše nová posila Michal Karlubík. Přes prohru lze pochválit všechny mochtínské hráče za snahu a bojovnost, kromě již zmiňovaného výkonu našeho brankáře Tomáše Krále lze vyzdvihnout dobré výkony Pavla Staňka na stoperu a jeho strýce Jaroslava Pavlíka na místě předstopera.

Zápas rozhodoval František Klištinec, na lajnách mu asistovali dva mladící, kteří začínají s rozhodováním, Jan Jirotka a Tomáš Holý. Hráno bez karet, 20 diváků.

Sestava Mochtína: Král Tomáš, Smolík Radek, Staněk Pavel, Pavlík Jaroslav, Karlubík Michal, Švátora Jiří (K), Podráský Jiří, Toman Petr, Vlk Tomáš, Rašek Josef, Potužník Ladislav, střídal hokejově Bouzek Václav

1

Branky: TOMAN Petr (VPK) – Bálek Daniel - 2, Kolář Jan, Bečka Stanislav, Kanta David
Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 25. 3. 2023 od 12:00 hodin v Hartmanicích. Odjezd z Mochtína bude v 10:30