V sobotu 11.02.2023 odehrálo naše áčko na umělé trávě v Klatovech za umělého osvětlení svůj první přípravný zápas proti 6. celku podzimní tabulky I.B třídy z Horažďovic. Herně vyrovnané utkání rozhodli ve svůj prospěch naši hráči až v samotném závěru zápasu. Pro oba celky to byla první herní příprava a oba byly také shodně nuceny nastoupit v kombinovaných sestavách, Mochtín musel využít výpomoci zejména svých matadorů působících již převážně v B týmu, zatímco hosté z Horažďovic doplnili již tak svůj velmi mlady tým dorostenci.

TJ Sokol Mochtín – FK Horažďovice 3:2 (0:1)

 Do vedení se hned v 5 minutě utkání dostávají hosté z Horažďovic zásluhou Adama Faltyse, který využil nedůrazu našich bránících hráčů a z blízka tak překonává našeho gólmana a otevírá skoré zápasu. V dalším průběhu prvního poločasu se oba týmy snaží kombinovat, dostávají se k občasnému zakončení, ale vyloženější brankové příležitosti si již nevypracovávají.

Vyrovnání se dočkávají naši hráči ihned po změněn stran, kdy se po samostatném úniku přesnou střelou na bližší tyč prosazuje Jan Žiak. Z vedení se však Mochtín raduje pouze do 57. minuty, neboť to se po zaváhání naší defensivy dostává do úniku hostující František Marc a bez problémů vrací vedení našemu soupeři. V 65. minutě je následně opět srovnáno, když se jako přes kopírák dostává k úniku po pravé straně náš Jan Žiak a opět střelou na přední tyč nedává hostujícímu brankářovi šanci. I následně pokračuje herně vyrovnané utkání, nicméně s postupem času si vetší a zejmnéna gólové šance začínají vytvářet naši hráči. Zejména Jiří Dolejš nastřeluje tyč a břevno hostující branky a není mu souzeno ani po hlavičkách po rovových kopech. Rozhodující branky se však naši hráči nakonec dočkávají v samotném závěru zápasu, kdy presinkem donucují k chybné rozehrávce hostujícího brankáře a pro Zbyňka Smolíka není problém z hranice vápna poslat míč do zcela opuštěné branky.

Slušně hrané utkání zásluhou obou celků odřídil s přehledem Jiří Dolejš straší.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Smolík Radek, Jarabica Stanislav, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Strejc Stanislav, Velek Tomáš, Dolejš Jiří, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Šafránek Jan

Střídali: Švátora Petr, Novák Zdeněk a Sádlík Martin

Branky: Žiak Jan - 2, Smolík Zbyněk - Faltys Adam, Marc František

K dalšímu přípravnému zápasu nastoupí naši hráči na závěr svého soustředění v neděli 19.02 od 14:30 v Měcholupech, tedy na hřišti po podzimní části soutěže vedoucího celku tabulky I.B třídy.