Poslední domácí zápas I.A třídy letošního roku odehrálo naše áčko mužů s FC Křimice. Hrálo se za příjemného podzimního počasí, ale na kluzkém terénu. Hosté u nás uhráli remisu 3:3, autorem hatricku byl jejich útočník Ladislav Koutek. Náš tým odehrál dobrý zápas, měl v závěru šance na vítězství, ale neproměnil je.

...NE 6.11.2022 - I.A třída mužů mistrovsky Sokol Mochtín - FC Křimice  3:3 (2:2).

První velkou šanci měli hosté a to v 11.minutě po brejkové akci, ale neproměnili ji. Z úvodního golu zápasu se radovali o čtyři minuty později, kdy se po centru z RK hlavou golově prosadil vysoký Koutek. Mochtín však bleskově srovnal na 1:1 z následného protiútoku, utaženou střelou ze 24 m nedal šanci hostujícímu golmanovi Tomáš Velek. Náš tým vyrovnání povzbudilo, byl v následných minutách lepší a nebezpečnější. Převahu přetavil ve vedení na 2:1 pohotovým zakončením zblíska náš Jiří Dolejš ve 26.minutě, vypadalo to nadějně. O deset minut později však hosté srovnávají Koutníkem na 2:2 a v 55. minutě jdou znovu do vedení. Tentokráte z nařízené penalty, kterou nadvakrát proměnil opět Koutník, který dovršil svůj čistý hatrick. Mochtín od této chvíle bojuje alespoň o remisu, má převahu i šance. Ty největší pak Ji. Dolejš a J.Žiak, vyrovnání však přichází z kopačky našeho krajního obránce Jakuba Lyseka, který ze 27 m trefuje šibenici Křimické brány, srovnává na 3:3 ! I posledních 17 minut patřilo většinou našim fotbalistům, ale zkušeného golmana Moravce v bráně Křimic se jim již překonat nepodařilo, hosté si z Mochtína odváží cenný bod. Hlavním rozhodčím byl Ladislav Fanfule, na lajnách mu asistovali Adam Fanfule a Lukáš Jílovec, ŽK 1:3, 110 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Blažek Petr (44. Osvald Jaromír), Bejvl Jakub, Gajdušek David, Lysek Jakub, Dolejš Jiří, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Pretzelmayer Jaroslav, Šafránek Jan, branky : VELEK Tomáš, DOLEJŠ Jiří, LYSEK Jakub - Koutek Ladislav 3

   Po tomto předposledním podzimním kole je v čele tabulky I.A třídy Košutka Plzeň, 2. jsou Kralovice, 3. Kaznějov (všechny tři týmy mají po 25 bodech),  Křimice se s 19 body posunuly na 8.místo, Mochtínu se 17 body patří 12.příčka.

POSLEDNÍ letošní mistrák odehraje naše áčko v sobotu 12.11. již dopoledne od 10,15 hod. v Kralovicích s místním Sokolem. Společný odjezd z Mochtína je v 7,45 hod., z KT od pošty pak v 7,55 hodin.