V neděli 30.října 2022 odehráli naši "B" muži své poslední mistrovské utkání letošního roku. Ve vyrovnaném zápase, kterému by slušela spíše remisa, prohráli ve Svéradicích 1:2. Domácí záloha se ziskem 3 bodů vyšvihla do čela tabulky III.třídy (celkem nasbírala za podzim 25 bodů), Mochtín "B" přezimuje s 18 body na 9.příčce.

..NE 30.10.2022 - III.tř.mužů - mistrovsky FK Svéradice B - Sokol Mochtín B  2 : 1 (0:0)
Náš "B" tým sehrál s domácí zálohou vyrovnanou partii, ale nakonec na body nedosáhnul. Navíc přišel o vyloučeného kapitána Pe. Švátoru a další dva zraněné hráče (M.Kapusta, M.Škoch), kteří utkání nedohráli a fotbalový podzim pro ně pravděpodobně skončil !
       Svéradice B se "perou" s Měčínem a Kolincem o čelo tabulky, přesto jim byl náš "B" tým v tomto posledním letošním utkání naprosto vyrovnaným soupeřem. Do vedení šli domácí v 62.minutě golem Musila. O deset minut později však bylo vyrovnáno, když se po přihrávce J.Rašeka trefil Zdeněk Novák, srovnával na 1:1. To již oba týmy hrály jen o deseti hráčích, protože po vzájemné potyčce byli vyloučeni domácí Chládek a náš Petr Švátora. Když se již zdálo, že zápas skončí smírnou remisou, tak se šest minut před koncem utkání golově prosazuje (tak trochu se štěstím) domácí Aleš Vachuška, který úspěšně hraje též za domácí áčko, upravuje stav zápasu na konečných 2:1. Škoda, plichta by byla spravedlivější.  Rozhodoval David Ulrich, na lajnách mu asistovali Ondřej Nedvěd a Miroslav Šmrha, ŽK 2:2, ČK 1:1 (65. Chládek Petr - 65.Švátora Petr), 60 diváků.
   Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Smolík Radek, Pretzelmayer Jaroslav, Podráský Jiří, Švátora Petr, Sádlík Martin, Kapusta Matěj (Pavlík Jaroslav), Novák Zdeněk, Škoch Matěj (Král Tomáš), Potužník Ladislav, Rašek Josef, branky: Musil, Vachuška - NOVÁK Zdeněk