Mochtínské áčko mělo volno (Přeštice B byly z I.A tř. vyloučeny) a tak si alespoň pořádně zatrenovalo na menším "domácím soustředění" od pátku do neděle. V NE odpoledne se dle plánu pak hrálo utkání Mochtín B - Měčín, ze kterého si hosté odvezli 1 cenný bod.

.. 11.9.2022 - III.třída mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Měčín   2:2 (0:1).
Utkání se hrálo na hodně podmáčeném terénu, ketrý se místy i trhal, míč často uvázl v nějaké louži, ale oba celky hrály naplno, šlo o mistrovské body ! Do vedení se dostali hosté v 18.minutě, kdy po centru z VPK doráží hlavou míč do sítě Jareš - 0:1. Z protiútoku mohlo být srovnáno, ale dělovka Jar. Pretzelmayera trefila jen břevno hostující brány. Ve 24.min. nastřelili tyč mochtínské brány i hosté a skore se neměnilo ani ve 34.minutě, kdy z obrovských šancí nedokázali skorovat naši L.Potužník a M.Sádlík - škoda, byly to tutovky.
      A když se ve II.poločase golově prosadil hostující  J. Šimek a zvýšil na 0:2, vypadalo to s naší zálohou špatně. Zbraně však naši fotbalisté nesložili, právě naopak, bojovali alespoň o remisu. Již v 66. min. snižuje náš M.Škoch na 1:2 a i v dalších minutách zápasu má Mochtín výrazně navrch. Hosté se brání, oporou je po celý zápas jejich golman Radek Šlajch. Kapituluje až v 80.min. po dorážce Zb.Smolíka, který dlouhodobě laboroval se zraněním a nyní se pomalu vrací k zápasovému zatížení. Hosté přečkali i závěrečný tlak Mochtína, za remisu 2:2 si odváží cenný 1 bod.
     Utkání odřídil Ludovít Molnár, ŽK 2:4, ČK 0:1 (po 2ŽK v 90.min.Čejka Vá.), cca70 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Smolík Radek, Dolejš Jiří, Podráský Jiří, Jarabica Stanislav, Švátora Petr (Král Tomáš), Smolík Zbyněk, Sádlík Martin, Potužník Ladislav (Pavlík Jaroslav), Pretzelmayer Jaroslav, Škoch Matěj, branky : ŠKOCH Matěj, SMOLÍK Zbyněk - Jareš, Šimek Jan

POZVÁNKA na další mistrovské zápasy mužů :

NEDĚLE 18.9.2022

od 10,30 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - Košutka Plzeň

od 16,00 hod. v Běšinech - III.třída mužů Sokol Běšiny - Sokol Mochtín "B"


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V sobotu 

10.9. se u nás v Mochtíně odehrál další turnaj, tentokráte mladších přípravek.
Hrály zde 4 týmy a naši mladšíci podali o proti minulému turnaji v N.Horách daleko lepší a bojovnější výkon, obsadili pěkné 2.místo - trenér Petr Toman byl spokojen. Výsledky : Mochtín - Klatovy 4:6, Mochtín - Luby 5:1 a Mochtín - Janovice 6:3. Sestava: D.Kubaň, Troch, Podráská, Truska, Podráský - Sádlíková, Fleisig, Toman M., Skalický, Kraus

V neděli 11.9. se pak naše st. přípravka zúčastnila turnaje v Žichovicích. Tým však byl oslaben o několik hráčů a to bylo na výsledcích i výkonu znát. Výsledky : Mochtín - Sušice 1:6, M - Žichovice 1:5, M - Luby 2:3, M - Klatovy 0:5, trenér  P. Toman.

A kde na turnajích budou hrát naši mládežníci o víkendu 17. - 18.9.2022 ?

Mladší přípravka
v sobotu 17.9. od 10,00 hod. v Kolinci (Kolinec,Mochtín, Luby, Nal. Hory)
Starší přípravka v neděli 18.9. od 10,00 hod.v Lubech (Luby, Mochtín, Strážov, Švihov, Sušice)
Mini-přípravka  v neděli 18.9. od 10,00 hod. v Nalžovských Horách