V neděli 29.května 2022 se na mochtínském pažitu uskutečnily dvě fotbalové akce. Dopoledne se zde hrál turnaj starších přípravek, v podvečer pak derby I.A třídy mužů So Mochtín - FK Svéradice, ve kterém naši fotbalisté porazili svého odvěkého soupeře vysoko 6:1 !

..29.5.2022 - I.A tř. mužů - mistrovsky TJ Sokol Mochtín - FK Svéradice  6:1 (4:0)
Naše áčko "vlítlo" na oslabeného soupeře jako uragán. Již v úvodní minutě utkání otevírá skore Jar. Pretzelmayer nekompromisně zblíska pod břevno po přihrávce J.Žiaka. Stejný hráč pak v 6.min. trefuje tyč hostující brány, ale o 4.min. později se již raduje z golu J.Žiaka, kterému na gol přihrával. Mochtín vede 2:0 a má další šance. V 15. min. to je již 3:0, když se golově prosazuje Zd. Plánička a ve 22. min.je prakticky zápas rozhodnutý, protože Jan Šafránek svým golem upravuje stav již na 4:0 ! Ke cti hostů patří skutečnost, že jen nebrání, ale snaží se i otevřenou hrou o ofenzivu a vstřelení nějaké branky. Nejblíže k tomu byli v 16.minutě kdy trefili tyč domácí brány, tři minuty před přestávkou pak šikovný Hájek levačkou jen těsně dělovkou přestřeluje.
     Po přestávce patřila úvodní desetiminutovka hostům. Na jejím konci se golově prosazuje přízemní střelou k tyči kapitán St. Makovec, snižuje na 4:1.  Domácí fotbalisté ale vzápětí dvěma slepenými goly (v 60. Zb. Smolík a v 62. opět J.Žiak) zvyšují náskok Mochtína již na 6:1, 3 body zůstávají v Mochtíně. Zbytek zápasu se již jen dohrával v dost nervózním provedení a to byla škoda.
Utkání jako hlavní řídil rozhodčí Václav Pressl, na lajnách mu asistovali Vladislav Stach a Radek Brůha, DFA byl pan Václav Havlík. ŽK 3:1, ČK 1:0 (85.min. Smolík Zbyněk po 2ŽK), přihlíželo 100 diváků. 
      V tabulce se Mochtín se 40 body posunul již na 5.příčku, když přeskočil Kaznějov (má též 40 bodů, ale horší skore) a Sušici, která doma nečekaně hladce prohrála se Žákavou a s 39 body je na 7.místě tabulky I.A třídy
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Dolejš Jiří, Blažek Petr, Čeleda JIří (70. Gajdušek David), Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Plánička Zdeněk (46. Osvald Jaromír), Pretzelmayer Jaroslav (77. Prokop Marek), Šafránek Jan,branky : ŽIAK Jan - 2, PRETZELMAYER Jaroslav, PLÁNIČKA Zdeněk, SMOLÍK Zbyněk, ŠAFRÁNEK Jan - Makovec Stanislav

Další mistrák I.A třídy mužů odehraje Sokol Mochtín v Kaznějově a to v sobotu 4.6.2022 se začátkem v 18,00 hod..

                                                         -x-x-x-x-

..NE 29.5.2022 - od 10,00 hod. v Mochtíně - TURNAJ starších
přípravek

     Povedený turnaj, na který však (bez omluvy) nedorazil tým SK Klatovy 1898 ! Naštěstí Start Luby přijel s větším počtem hráčů a tak vytvořil dva týmy a za to mu patří velké poděkování ! Hrálo se proto za účasti 5 družstev, jak bylo plánováno, rozpis zápsů se měnit nemusel.
      Celkem bylo odehráno 10 zápasů, ze kterých nejvíce bodů získal tým TJ Žichovice a tím pádem se stal vítězem tohoto klání.
Družstvo Sokola Mochtín, vedené trenérskou trojicí (Jar. Cihlář, Pe. Toman, Zd. Kolář) obsadilo 2.místo, když prohrálo jen s vítězem turnaje 0:3, ale uhrálo 9 bodů za výhry 8:0 nad Luby C, 13:0 nad Luby B a 5:3 nad TJ Kašperské Hory. Sestava Mochtína : Zítek Mirek, Kubaň David, Ryneš Tomáš, Kubaň Tomáš, Němeček Jakub, Ryneš Ondřej, Kolář Daniel, Houdek Tomáš, Toman Vojtěch, Bauerová Viktorie, Kubaňová Kateřina,

Konečná tabulka turnaje : 1. TJ Žichovice ......................... 21:5   12 bodů
                                          2. TJ Sokol Mochtín .................. 26:6    9    "
                                          3. TJ Kašperské Hory ................ 17:21   4    "
                                          4. Start Luby B  ......................... 20:26   4    "          
                                          5. Start Luby C  .........................  8:34    0    "