V neděli 13.února 2022 se Mochtínská mini přípravka zúčastnila zdařilého halového turnaje ve Švihově, ve stejný den odpoledne pak muži So Mochtín odehráli v Měcholupech s místní TJ svůj třetí přípravný zápas na mistrovské jaro 2022. Bylo krásné slunečné počasí, hrálo se na kvalitním trávníku treninkového hřiště (+ 8 C), výhru 3:0 si zajistili domácí fotbalisté (úspěšný nováček I.B třídy sk.B) v závěru utkání po brejkových akcích.

...13.2.2022 -příprav. zápas mužů TJ Měcholupy - Sokol Mochtín 3:0 (0:0).
Mochtín měl velkou šanci na gol hned ve 2.minutě, ale Zb.Smolík zblíska přestřeluje bránu. Domácí tým postupně vyrovnává hru v poli, ale v zakončení jsou aktivnější stále hosté. Bohužel, bez brankového efektu. Po přestávce tlak Mochtína je stále silnější, čeká se na úvodní branku utkání. V 50.minutě je v golové šanci T.Velek, trefuje golmana, v 53.min. mohl otevřít skore Zb.Smolík, ale jeho zakončení jen těsně míjí pravou tyč domácí brány.  Pak přichází klíčová patnáctiminutovka, kdy má šance na gol několik našich hráčů (Žiak, P.Cihlář, Velek,Bejvl a další), ale domácí golman Jiří Kovařík čaruje, drží svými zákroky stále čisté konto. V 72.min. naopak udeřilo na druhé straně. Z 1. vážnějšího útoku domácích přichází centr z pravé strany před mochtínskou bránu a nabíhající Ondřej Červený otevírá zblíska skore tohoto duelu - 1:0  ! A aby toho nebylo málo, o pět minut později e to již 2:0, kdy se po další brejkové akci a chybách v naší defenzivě zblíska prosazuje domácí Václav Kaas. Mochtín otevírá hru, chce s nepříznivým výslekem ještě něco udělat, ale to se nedaří. Domácí golman drží stále čisté konto, obrana Měcholup hraje spolehlivě ... naopak, dvě minuty před koncem utkání jdou domácí do  brejkového přečíslení (čtyři na jednoho !) a znovu Kaasem navyšují skore na konečných 3:0 ! 
    Shrnuto jednou větou: Měcholupy školily Mochtín v přípravě v produktivitě. Slušně hraný zápas odřídil spolehlivě domácí arbitr Ludevít Molnár (bez karet) - branky za vítěze stříleli :Kaas 2, Červený O., Mochtín hrál v sestavě : Blahník Matyáš (46.Prokop Daniel), Bejvl Jakub, Blažek Petr, Dolejš Jiří, Lysek Jakub, Pretzelmayer Viliam, Cihlář Pavel (70.Čeleda Jiří), Žiak Jan, Čeleda Jiří(46.Pretzelmayer Jaroslav), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk (58. Strejc Stanislav), připravený byl ještě Petr Švátora.

TRENINKY mužů pokračují stále na hřišti v Mochtíně v úterý a pátek od 18,00 hod.

"B" muži (+ další) mají stále zajištěnu tělocvičnu  v ZŠ Čapkova v KT čtvrtek od 20,30 do 22,00 hod. s tím, že do středy odpol. musí každý hráč potvrdit svoji účast Milanu Žiakovi (tel. 721203013), aby mohl v případě menšího počtu účastníků tělocvičnu zrušit !

Další přípravný zápas mužů :

neděle 20.2.2022 - UMT v Klatovech od 12,00 hod. Keramika CHlumčany - Sokol
Mochtín

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


HALOVÝ turnaj mini přípravek "Zimní liga" -  ŠVIHOV 13.2.2022

Zúčastnilo se ho 10 týmů z celého okresu Klatovy, nechyběl ani Sokol Mochtín, který si zde pod vedením trenéra Milana Žiaka ml. a jeho asistenta Milana Žiaka st. vedl velice zdatně. Uhrál totiž 6 výher a jen 3x byl poražen a to je skvělý výsledek od hodně mladého mochtínského družstva, ve kterém  chybělo několik starších kluků, ketří jsou stále v covidové karanténě. Hrály zde týmy : Klatovy (3), Luby (2), Horažďovice, Nýrsko, Švihov, Nalžovské Hory a Mochtí. Za Mochtín hráli tito kluci: Matyáš Toman, Kryštof Kraus, Tadeáš Kraus, Dominik Vlk, Vojtěch Oulehle, Tomáš Höfler, Adam Tušek

TRENINKY minipřípravky, mladší a starší přípravky stále pokračují v těl ZŠ Tolstého v Klatovech od 17,00 hod. v pondělí a ve čtvrtek - vítáni jsou i noví zájemci !!!

Turnaj starších přípravek "Zimní ligy"
se uskuteční v neděli 20.2.2022 od 10,00 hod. ve Švihově a bude na něm startovat i družstvo Sokola Mochtín. Nominaci + informace obdrží rodiče od trenérů při trenincích.