V sobotu 29.ledna 2022 odehráli muži Sokola Mochtín svůj 1.přípravný zápas. Na novém hřišti v Klatovech s umělou trávou nové generace byl jejich soupeřem divizní dorost U19 SK Klatovy. Náš tým vyhrál 4:0, ale příští sobotu ho čeká daleko těžší soupeř - přijede Start Tlumačov, účastník KP.

..SK Klatovy 1898 dor. U19 - TJ Sokol Mochtín  0:4 (0:3)

Pro naše fotbalisty to bylo první seznámení se s novým umělým povrchem nového hřiště v Klatovech. A na první herní přípravu se hrál docela pohledný, svižný fotbal. Mochtín rozhodl utkání již v 1.poločase, když úvodní pěknou brankou se po rohovém kopu hlavou prosadil kapitán Jakub Bejvl. Na 0:2 zvyšoval ve 24.minutě Jan Šafránek a o 10.minut později upravil stav na 0:3 pro Mochtín Daniel Prokop. Po přestávce klatovský dorost zvýšil aktivitu, snažil se o korigování nepříznivého stavu, ale naše obrana pracovala spolehlivě, soupeře k zakončení prakticky nepustila. Čestný úspěch měl na dosah jen kapitán domácího týmu Weber, ale jeho zakončení z VPK šlo mimo bránu. Na druhé straně, mohl za Mochtín navýšit skore v 63.minutě J. Šafránek, ale jeho oblíbený lob jen líznul břevno domácí brány, golově se prosadil v závěru utkání jen Jan Žiak, který v 85.min. upravil přízemní střelou stav na konečných 0:4. Hrálo se slušně, bez karet, zápas odřídil zkušený arbitr Roman Bína. Hrací plocha byla bez sněhu, teplota těsně nad nulou, ale chlad navyšoval nepříjemně silný, nárazový vítr. Snad to nikdo z hráčů neodmarodí ! 
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš (46. Prokop Daniel), Čeleda Jiří, Blažek Petr, Bejvl Jakub, Švátora Petr, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam, Velek Tomáš, Žiak Jan, Šafránek Jan, Smolík Radek (20. Prokop Daniel/46.Blahník Matyáš), branky : BEJVL Jakub, ŠAFRÁNEK Jan, PROKOP Daniel, ŽIAK Jan 

TRENINKY mužů pokračují nyní již jen v úterý a pátek od 18,00 hod. na hřišti v Mochtíně

Další herní příprava mužů :

sobota 5.2.
2022 od 12,00 hod. opět UMT v Klatovech Start TLUMAČOV - Sokol MOCHTÍN