Ve 13.kole letošního mistrovského podzimu 2021 přivítalo mochtínské áčko na svém hřišti hodně silný Kaznějov. K vidění byl kvalitní fotbal a to zásluhou obou celků a také těsné, ale zasloužené vítězství našeho týmu. Mini přípravka So Mochtín zakončila své letošní učinkování na turnaji v Horažďovicích, doma v Mochtíně pořádal naš FO turnaj mladších přípravek. 

24.10.2021 mistrovsky I.A třída mužů Sokol Mochtín - FK Bohémia Kaznějov  1 : 0 (1:0).
Proti silnému soupeři se vrátil do sestavy Mochtína kapitán Jakub Bejvl a bylo to na hře naší obrany znát. Dařilo se i naší záložní řadě, v útoku dostal šanci od začátku Jarda Pretzelmayer a nutno dodat, že zahrál výborně. I soupeř však byl nebezpečný, ale Mochtín byl na golové šance v 1.poločase jasně lepší. V 17.min. byl nejblíže ke skorování náš Jiří Dolejš, ve 35.minutě trefuje ze 7 metrů J.Šafránek břevno hostující brány a v síti nekončí ani dorážka J.Pretzelmayera - škoda, byly to vyložené příležitosti. Fanoušci Mochtína se ale přece jen dočkali. Ve 39.min. založil Ji. Dolejš bleskorychlou útočnou akci našeho mužstva, na jejím konci byl Jan Žiak, který otevírá skore tohoto zápasu - 1:0. O pouhé dvě minuty později posílá J. Pretzelmayer přesnou přihrávkou do soloúniku J.Šafránka, který mohl navýšit skore, ale jeho oblíbený lob končí těsně vedle brány hostů. Po přestávce začali hosté získávat územní převahu, měli i šance, ale naše dobře hrající obrana v čele s golmanem Matyášem Blahníkem změnu skore nedovolila. Naopak, po brejkových akcích mohl náš tým svoje vedení ještě navýšit, ale v koncovce se našim hráčům vůbec nedařilo. Výsledek z 1.poločasu se nezměnil, tři body zůstaly v Mochtíně. Utkání rozhodoval s přehledem Petr Strolený, na lajnách mu asistovali Radek Brůha a Jiří Velíšek, DFA byl Václav Havránek, ŽK 5:4, ČK 0:1 (90.min. Hyneš 2xŽK=ČK),60 diváků.Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Osvald Jaromír, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Velek Tomáš, Pretzelmayer Viliam, Šafránek Jan, Pretzelmayer Jaroslav (84. Cihlář Jaroslav), branka : ŽIAK Jan

TRENINK  mužů  bude před posledními mistráky A i B týmů jen v pátek 29.10. od 18,00 hodin

24.102021 - TURNAJ mini přípravek v Horažďovicích
se hrál za účasti 8 družstev na 4 hřištích a nechyběl zde ani Sokol Mochtín. Bylo chladné počasí (ráno mínus 3 stupně C !) a tak trenér Jiří Podráský měl k dispozici pouze 5 hráčů, protože ostatní děcka rodiče na turnaj nepustila. Naši mladí hrdinové odehráli 7 zápasů, měli toho "plné kecky", ale zahráli velmi dobře. Za soupeře měli Sušici, Nal. Hory, Horažďovice, Luby, Žichovice , Nýrsko a Strážov.
A kdo nás v Horažďovicích  reprezentoval ?: Jiří Podráský, Tomáš Král, Adam Fleisig, Martin Doležal a Dominik Vlk.  Celé této pětici našich nejmenších fotbalistů i jejich rodičům patří velké uznání a poděkování !
       Pro naši mini přípravku a Školičku sportu to byla poslední letošní venkovní akce podzimu 2021 !  Je velká nemocnost, chladno, je zbytečné riskovat - další treninky na hřišti v Mochtíně již v tomto roce nebudou.  Máme však zajištěnu tělocvičnu v ZŠ Klatovy Tolstého ul., kam plánujeme chodit trenovat 2x v týdnu a to vždy v pondělí a čtvrtek od 17 do 18 hod. s tím, že zahájení treninků by bylo již ve čtvrtek 4.11.2021. Bližší informace obdrží rodiče SMS zprávou, budou zveřejněny i na tomto našem webu.

24.10.2021 - TURNAJ mladších přípravek v
Mochtíně

byl odehrán za účasti jen 3 družstev, protože se nedostavil Švihov. Náš tým pod vedením trenérů Petra Tomana a Zdeňka Koláře předvedl své kvality a turnaj s přehledem vyhrál. Porazil Nal. Hory vysoko 19:1 a Horažďovice 10:6. Mochtín hrál v sestavě : D.Kubaň, T.Kolář, Ryneš, Němeček, Toman, Kubaňová, Podráská, Sádlíková a Holá -  blahopřejeme  všem za krásné výkony !

K dalšímu - poslednímu turnaji podzimu 2021 zajíždí naše ml. přípravka v sobotu 30.10. do Bolešin, kde se bude začínat v 10,00 hodin. Za soupeře tam bude mít : Bolešiny, Nal. Hory a Klatovy B..
Starší přípravka So Mochtín pojede též k poslednímu letošnímu turnaji v neděli 31.10. a to do Žichovic. I zde se bude začínat v 10,00 hod. a soupeři Mochtína budou : Žichovice, Klatovy B a Kašperské Hory

TRENINKY by měla mít mladší i starší přípravka v tomto týdnu ještě na hřišti v Mochtíně při umělém osvětlení - pokyny obdrží rodiče SMS zprávou od trenérů.
I pro tyto dvě kategorie máme zajištěnu tělocvičnu v ZŠ Tolstého v Klatovech a to též na pondělí a čtvrtek od 17,00 do 18,15 hod. (velkou), začínat se bude 4.11.2021

POZVÁNKA na poslední dva mistrovské zápasy mužů podzimu 2021:

SOBOTA  30.10. od 14,30 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - SK Plzeň Petřín "B"

po skončení tohoto duelu bude ve Fotbalce následovat "Dokopná" tohoto týmu - všichni jste vítáni !

NEDĚLE 31.10. od 14,00 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín "B" - TJ Kašperské Hory