Na nedělní okresní derby zápas I.A třídy mužů Luby - Mochtín se přišlo podívat 150 diváků, kteří byli svědky vysokého vítězství 6:0 mochtínského týmu ! Náš tým zatím nasbíral 17 bodů a skore 27:16, poskočil v tabulce na 4. příčku, ale v sobotu 25.9. ho bude doma čekat hodně silný Tachov a to bude jiná káva !

19.9.2021 mistrovsky I.A třída mužů TJ Start Luby - TJ Sokol Mochtín  0 : 6  (0:1).
    Očekávané derby začal Mochtín velkou šancí hned ve 2.minutě, ale domácí golman Šít byl proti. Tutovku Žiaka vyráží nohou na RK. I v dalším průběhu I.poločasu byl náš tým fotbalovější, měl i další slibné příležitosti, které však nedokázal přetavit v gol. Ten přišel až ve 38.minutě, kdy Ji. Čeleda dlouhým a přesným pasem vyslal do úniku J.Žiaka a ten křižmou střelou přesně k tyči otevírá skore utkání. Navýšení mohlo přijít vzápětí, ale při penaltovém zákroku na našeho Zd. Pláničku zůstala píšťalka HR němá. A když ve 42.min. nedokázal svoji velkou příležitost proměnit v gol ani T.Velek, odcházelo se do kabin za stavu 0:1. Tři minuty po přestávce se dostává do slibného zakončení i náš Jan Šafránek, ale trefuje jen tyč lubské brány ! V dalším časovém úseku zvyšují domácí svoji aktivitu, kopou několik rohových kopů, jdou za vyrovnáním, ale v zakončení se jim též nedaří. Chleba se láme v 59.minutě tohoto derby. Mochtín předvedl svůj klasický brejkový útok, ve kterém Zd. PLánička přesnou přihrávkou vybídnul ke skorování J.Žiaka a ten se nemýlí - upravuje na 0:2. A když stejný hráč o 11.minut později šikovně přeloboval domácího golmana, vede Mochtín již 3:0 a Jan Žiak oslavuje spolu  s početným počtem Mochtínských fanoušků svůj hatrick !  Ti navíc zapěli svůj tradiční chorál "Mochtín válí - Mochtín válí - heja- heja hou !  Domácí tým je v rozkladu, obrana dělá chyby, od další pohromy je drží jen golman Šít, který v 75.min. likviduje zázračně další šanci našeho J. Šafránka. O pět minut později ale již znovu kapituluje po zakončení Zbyňka Smolíka, který navyšuje skore již na 0:4 a mohtínští fanoušci mohutně skandují "Dáme bura, dáme bura" Jejich přání vyplńuje v 82.minutě Tomáš Velek , Mohtín vede 5:0 , blíží se závěr zápasu. V jeho samotném konci přidává svoji druhou branku v utkání Zbyňa Smolík, upravuje účet tohoto utkání na 0:6 pro Mochtín ! Pak již následuje jen velká děkovačka a zasloužený potlesk fanoušků Sokola Mochtín za unikátní sportovní zážitek od mochtínských fotbalistů, kteří vysokým vítězstvím   pokřtili nové drezy. Utkání odřídil p. Miloš Fillinger, na lajnách mu asistovali Jiří Škarda a Josef Kořán, DFA byl p. Václav Duda. ŽK 3:2, 150 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Čeleda Jiří, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří (79. Kapusta Matěj), Gajdušek David, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Velek Tomáš, Šafránek Jan (77. Osvald Jaromír), Plánička Zdeněk (65. Pretzelmayer Viliam), branky : ŽIAK Jan - 3, SMOLÍK Zbyněk - 2, VELEK Tomáš

TURNAJ starších přípravek se 19.9.2021 hrál v Klatovech
a kterého se zúčastnilo i naše družstvo Sokola Mochtín, vedené trenérem Jaroslavem Cihlářem mladším. A ten byl s výkony svých svěřenců velice spokojený, protože se stále zlepšují. S pořádajícím B týmem  Klatov prohrál Mochtín jen 1:2, s Luby 2:5, ale dokázal porazit Strážov 6:1 a obsadil 3.místo. Za Mochtín nastoupili : Kubaň D., Kubaň T., Kolář T., Kolář D., Cihlář, Houdek, Ryneš, Toman + dvě děvčata Kubaňová a Bauerová.

Příští neděli 26.9. se hraje další turnaj st. přípravek v Mochtíně od 10,00 hodin  a představí se na něm tyto týmy : Mochtín, Švihov, Hrádek a Sušice B.

Mladší přípravka Sokola Mochtín jede na turnaj do ŠVIHOVA, který tam bude v sobotu 25.9. začínat v 11,00 hodin a měly by na něm startovat jen 3 týmy : ŠVIHOV, MOCHTÍN a JANOVICE

V Mochtíně se v NE 19.9.2021 odehrál od 14,00 hod. velký turnaj mini-přípravek, na kterém startovalo 12 družstev. Byla to velká a úspěšná akce, která si zaslouží samostatný článek. Ten zde na našem webu zveřejním až zítra. Děkuji za pochopení.

TRENINKY všech našich týmů zůstávají ve stejných dnech :
muži : úterý a pátek od 18,00 hod., přípravky (starší, mladší, mini i Školička sportu) - pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.

POZVÁNKA na mistrovský fotbal mužů :

SOBOTA 25.9. od 16,30 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů So MOCHTÍN - FK TACHOV

NEDĚLE 26.9. od 15,30 hod. v Sušici - OP mužů  TJ Sušice B - TJ Sokol Mochtín B. Společný odjezd z Mochtína od kabin bude ve 14,05 hod.