V sobotu 17.7.2021 odehrálo naše áčko mužů své poslední přípravné utkání před nastávající mistrovskou sezonou 2021/2022. Hrálo se v Mochtíně, soupeřem byl účastník I.B třídy - SK Bolešiny, který byl našemu nekompletnímu týmu zdatným soupeřem.

17.7.2021 - příprav. zápas mužů Sokol Mochtín - SK Bolešiny  3 : 2 (2:2)
Po vydatných lijavcích byl mochtínský trávník hodně podmáčený, ale nakonec se utkání přece jen hrálo. Náš tým musel odehrát poslední přípravu jen s 11 hráči, soupeř naopak měl plně obsazenou lavičku a to byla jeho výhoda. 
    K vidění byl svižný, ofenzivní fotbal a to zásluhou obou týmů. Mochtín šel do vedení ve 14.minutě z penalty (faul na V.Pretzelmayera), kterou proměnil Žiak. Další branky přišly po půlhodině hry. Ve 32.min. srovnává na 1:1 po brejku a přesné přihrávce doklepávkou Vizinger, o minutu později se pěknou střelou prosazuje Zahálka, hosté vedou 1:2 . Ne však dlouho. Ve 35.min. je to opět nerozhodně, J.Žiak srovnává na 2:2.
      I po přestávce vyrovnaný souboj pokračuje, více golových šancí si však vypracoval domácí Mochtín. Bohužel, chybělo přesnější zakončení , zbytek pochytal hostující golman V. Simbartl. Kapituloval jen v 68.minutě, kdy ho po RK přesně umístěnou hlavičkou překonal "čistým vlastencem"  jeho spoluhráč z obrany Rückl. Domácí fotbalisté mohli vední následně ještě navýšit, ale golové tutovky neproměnili Smolík, Blahník ani Žiak. Ze závěrečného tlaku nevytěžili nic ani hosté a tak odjeli domů s těsnou porážkou, ale s pocitem dobře odehraného přípravného utkání. Rozhodoval Jiří Dolejš st.
Sestava  Mochtína : Prokop D., Bejvl J., Švátora P., Gajdušek D., Čeleda Ji., Smolík Zb., Pretzelmayer V., Lysek J., Žiak J., Osvald J., Blahník M., branky :  ŽIAK Jan 2, vlastní 1 - Vizinger, Zahálka
(buhužel, plánovaná společná dovolená většiny hráčů "A" týmu v Bulharsku se od NE 18.7. nekoná. Účastníci si ji sice zaplatili, ale složené peníze zmizely i se zajišťovatelem celé akce ! Vše je v šetření. 

TRENINKY  mužů -  pokračují i nadále v úterý a pátek od 18,00 hodin na hřišti v Mochtíně

Přípravný zápas  (generálka) čeká nyní na náš "B" tým můžů a uskuteční se v Běšinech
v neděli 25.7.2021 od 16,00 hod. , soupeřem bude domácí tým Sokola Běšiny.
   Odjezd auty z Mochtína od hřiště bude ve 14,40 h., z KT z parkoviště u Kouflandu ve 14,55 hod.

První mistrovské zápasy 1.kola soutěž. ročníku 2021/2022
jsou na pořadu v neděli 1.srpna 2021  !

od  15,00 hod. je na pořadu utkání OP mužů TJ Kašperské Hory - Sokol Mochtín "B"

od 18,00 hod. se bude hrát v Mochtíně utkání I.A třídy  So Mochtín "A" - Slavoj Mýto "B"