S velkým zármutkem musím oznámit všem našim členům a příznivcům, že v neděli 21.února 2021 navždy opustil naše řady pan KAREL TOMÁNEK starší. Týden před tím oslavil své 74.narozeniny.

       Karel začínal v Mochtíně v 70.letech minulého století jako fotbalový brankář. Jeho slibnou kariéru však ukončilo vážné zranění v zápase v Nezdicích na Šumavě. Na fotbal však nezanevřel, pomáhal mu v Mochtíně i nadále jako funkcionář, pořadatel, či vedoucí družstva u dorostu, nebo třeba jen jako věrný fanoušek. Navíc zastupoval náš fotbalový oddíl v Okresním fotbalovém svazu Klatovy, kde řadu let pracoval jako člen v disciplinární komisi.
        Karel hrál výborně i stolní tenis. Naší TJ Sokol Mochtín reprezentoval v "A" týmu, který řadu let hrál úspěšně Okresní přebor družstev II. i I.třídy. Především jeho nevyzpytatelné, točivé podání přivádělo k zoufalství většinu jeho soupeřů a to i z vyšších soutěží.
         Ke sportu vedl i svého syna Karla. Ten hrál nejen výborně fotbal za Mochtín, ale i hokej za Klatovy. Rád se chodil dívat na zápasy, ve kterých jeho syn hrál. Velkou radost měl i ze svých tří vnoučat. Především pak fandil tomu nejmladšímu, dvanáctiletému Matěji Tománkovi, který se též potatil - s hokejem začínal v Klatovech a jako velký talent již několik sezon hraje úspěšně v Plzni za ligovou Škodovku !

     Opustil nás vzácný člověk, výborný sportovec, kamarád. Čest jeho památce.

Poslední rozloučení se zesnulým proběhne v rodinném kruhu ve čtvrtek 4.3.2021 od 10,30 hod. v krematoriu města Klatovy.