Ani o 1. srpnovém víkendu 2020 mochtínští fotbalisté nezaháleli. V sobotu 1.8. jich několik hrálo v Nýrsku na turnaji v malé kopané, který nesl název NAGASAKY CUP, v neděli 2.8. pak naše áčko mužů odehrálo svůj první přípravný zápas před nastávajícím novým mistrovským ročníkem I.A třídy a to ve Kdyni.

1.8. - Nýrsko - Nagasaky Cup 2020 v malé kopané.
    Turnaj se hrál zároveň jako memoriál Petra Zborníka a měl i letos velice kvalitní úroveň. Startovalo zde 10 týmů a to nejdříve ve dvou skupinách, pak se hrály zápasy o konečné umístění.
     Naši fotbalisté zde startovali pod názvem KABÁT revival a vedli si opět velmi dobře. Ve své "A" skupině vyhráli všechny své zápasy, z 1.místa postoupili do čtvrtfinále, kde narazili na Bohémku Praha. Zde si ale vybrali kus sportovní smůly, když zápas skončil remisou 0:0 a na penalty vyhrál soupeř 1:0 !  Na Kabáty tak zbylo "jen" utkání o 5.-6.místo, ve ketrém porazili tým Buvolls 1:0, brankou J. Žiaka a obsadili tak konečnou 5. příčku.
     Vítězem turnaje se nakonec stal domácí tým Nagasaky team "A" vedený kapitánem Jiřím Kopřivou, 2. byl domažlický Geberhard, 3. Red Dox, 4. Bohemka Praha, 5. Kabát revival Plzeň, 6. Buvolls team, atd.     Sestava Kabátů : Müller Radek, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Kaas Václav, Spasov Spas, Pretzelmayer Viliam, Bejvl Jakub a Pavlík Jaroslav st.

2.8. - Kdyně, přípravný zápas mužů SK Kdyně 1920 - TJ Sokol Mochtín   4 : 2 (2:1)
    Náš tým vstoupil do první letní herní přípravy dobře. Již v 5. minutě otevírá skore náš navrátilec do sestavy Jan Šafránek (přes půl roku laboroval se zraněním) a o tři minuty později mohl skore na 0:2 pro Mochtín navýšit Jan Žiak. Ten obešel i brankaře, ale z úhlu již nestačil přesně míč umístit do branky - skončil vedle, skore se neměnilo. Náš tým si udržoval mírnou převahu, ale postupem času se domácí Kdyně, posílena do nového ročníku o několik šikovných posil,  začala též tlačit do ofenzivy. Ve 25.min. srovnává na 1:1 zkušený kanonýr Tomáš Linkeš, když ´trestá chybu v naší defenzivě a ve 35.min. jdou domácí dokonce do vedení 2:1, když zaváhání našich stoperů trestá golem Štěpán Říha. V poločase dal náš tým příležitost zahrát si několika dalším hráčům, ale jeho hra se moc nezlepšila, právě naopak. Ve 47. min. sice pěkným obloučkem překonal domácího golmana střídající Tomáš Velek, srovnává na 2:2, ale pak se golově prosadili již jen domácí hráči. Ti opět těžili především z chyb v naší defenzivě, nakonec vyhráli 4:2. V 70.min. se golově prosadil opět Štěpán Říha a v 82.min. upravil na konečných 4:2 Václav Černý.  Rozhodovala Hedvika Mifková, hrálo se za deště na hodně mokrém terénu. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Gajdušek David (65. Žiak Jan), Čeleda Jiří (70. Strejc Stanislav), Žiak Jan (46. Pryimak Maksym), Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam, Strejc Stanislav (46. Velek Tomáš), Kapusta Matěj (46. Spasov Spas), Šafránek Jan (46. Osvald Jaromír), branky Mochtína : ŠAFRÁNEK Jan, VELEK Tomáš

TRENINKY mužů - pokračují i v tomto týdnu v úterý a pátek od 18,00 hod.

Další přípravné zápasy mužů
:

sobota 8.8.2020 - 
(plánovaný turnaj starých gard nad 45 let ve Velharticích, kterého se měla zúčastnit i SG So Mochtín, byl zrušen pro malý počet přihlášených družstev. Škoda, Mochtín měl připraveno silné mužstvo)

.. od 17,00 hod. v Mochtíně - přípravný zápas mužů Sokol Mochtín "B" -  Sokol Chudenice  (Dlouhá Ves se z účasti na zápas v pondělí 3.8. omluvila, naštěstí se nám za ní podařilo sehnat náhradu)

neděle 9.8.2020

.. od 17,00 hod. v Nepomuku - FK Nepomuk - Sokol Mochtín "A"
(pokyny k dopravě budou sděleny hráčům na treninku)

Generálka obou našich týmů před mistrovským podzimem 2020 proběhne o dalším víkendu a to doma na hřišti v Mochtíně se začátkem v 17,00 hodin.
V sobotu 15.8. bude hrát Mochtín "A" s Chanovicemi, o den později pak Mochtín B odehraje zápas s Kolincem.