Poslední dva přátelské zápasy JARA 2020 odehráli Mochtínští fotbalisté - muži "A" i "B" se sousedním Startem Luby. Béčka si to rozdala v Mochtíně v pátek 19.6., áčka pak druhý den v Lubech. Po vydatných deštích byla obě hřiště hodně podmáčená a tak to byly souboje na hodně těžkých terénech.Oba zápasy měly příchuť derby, oba byly vyrovnané, měly svoji kvalitu a oba dopadly lépe pro Mochtín !

..PÁ 19.6.2020 muži přátelsky Sokol Mochtín "B" - Start Luby "B"   4:3 (2:2). Hosté přijeli s omlazeným týmem, naše béčko mělo určité potíže a tak muselo vypomoci pár kluků z áčka. Lépe vstoupili do zápasu hosté, kteří ve 23.minutě vedli již 0:2. Skore otevřel zkušený ostrostřelec Lub, navrátilec (z Měcholup) Sidorenko, po něm skluzem na 0:2 zvyšuje po centru zleva Voráček. Ve 30.min. měl velkou šanci na gol náš Stano Jarabica, ale mladý golman Lub Ondra Přibyl (S fotbalem zaínal v Mochtíně) mu ji zneškodnil. O tři minuty později ale již nestačil na zakončení Jardy Pretzelmayera, který snižuje na 1:2 a ve 42.min. ho navíc hokejovým blafákem pokořil Jaromír Osvald, který si ho na mokrém terénu položil, obešel a do prázdné brány upravuje stav na 2:2. A naše záloha pokračovala ve zlepšeném výkonu i po přestávce. Hned v úvodní minutě trefuje povedenou střelou ze 20 m náš Matěj Kapusta břevno hostující brány, pohotovou dorážkou posílá Stano Jarabica Mochtín do vedení 3:2 ! Hosté pak přidali, chtěli alespoň vyrpovnat a to se jim daří. V 53.min. srovnává na 3:3 povedenou střelou z VPK Přemysl Voráček, začíná se znovu. Hra je vyrovnaná, šance na gol mají oba celky, rozhodující gol zápasu přichází až tři minuty před koncem. Autorem byl střídající Matyáš Blahník, který se z 18 m trefuje přesně k pravé tyči lubské brány, upravuje na konečných 3:2 pro Mochtín B ! Rozhodčí ing. Jiří Dolejš st., sestava Mochtína : Prokop Daniel, Peleška Jiří, Plánička Zdeněk, Švátora Petr, Staněk Pavel (46. Pavlík Jaroslav), Kapusta Matěj 80.Osvald Jar.), Sádlík Martin, Osvald Jaromír (60. Blahník Matyáš), Podráský Jiří, Jarabica Stanislav, Pretzelmayer Jaroslav, branky : PRETZELMAYER Jaroslav, OSVALD Jaromír, JARABICA Stanislav, BLAHNÍK Matyáš - Voráček - 2,  Sidorenko

    Po skončení tohoto utkání následovala DOKOPNÁ našich fotbalistů - mužů v místní Fotbalce na hřišti, která se také povedla. Horší je však vyhlídka na zítřejší - sobotní zápas áčka v Lubech, protože několik hráčů  se z různých důvodů nebude moci plánovaného utkání zúčastnit (Dolejš, Gajdušek, Vichr, Žiak a další). Pomohou však kluci z béčka.

.. SO 20.6. přát. zápas mužů "A" Start Luby - Sokol Mochtín   2 : 3  (0:1). Náš tým nastoupil k tomuto přátelskému derby zápasu v silně kombinované sestavě, přesto odehrál s favorizovaným áčkem Lub vyrovnanou partii. Hrálo se na těžkém terénu bojovně, ale fér. Do vedení šel Mochtín ve 20.minutě a to zásluhou Zbyňka Smolíka, který překonal střelou do protipohybu golmana Lub Vlastíka Hromadu - 0:1. Další 4 branky byly k vidění až po přestávce. Nejdříve se 2x trefil domácí Karel Křížek (v 50. a 72. minutě), Luby vedly 2:1, ale jen osm minut. Pak po rozehraném VPK Zb. Smolíkem se dostal k odraženému míči náš Jakub Bejvl a dělovkou pod břevno srovnává v 80.min.   na 3:3. Zdálo se, že derby souboj skončí smírnou remisou, ale ... nestalo se. V 86.min. se dostal do průniku náš Jar. Pretzelmayer a golovou šancí nepohrdnul - překonal lubského golmana, upravil výsledek na konečných 2:3 pro Mochtín ! Rozhodčí Zuzana Špindlerová z Bezděkova, sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Peleška Jiří (68. Švátora Petr), Novák Zdeněk, Plánička Zdeněk, Bejvl Jakub,  Strejc Stanislav (55. Pretzelmayer Jaroslav), Kapusta Matěj, Pretzelmayer Viliam, Smolík Zbyněk, Velek Tomáš (20. Osvald Jaromír), Spasov Spas (80. Strejc Stan.), branky : Křížek 2 - SMOLÍK Zbyněk, BEJVL Jakub, PRETZELMAYER Jaromír

M u ž i  So Mochtín budou mít nyní volno - mají za úkol se však udržovat v dobré fyzické kondici individuelně (!), letní příprava na mistrovskou soutěž, ročník 2020/2021 bude zahájena v ÚT 14.7.2020 od 18,00 hod. 1. treninkem na hřišti v Mochtíně !  Treninky budou v ÚT a PÁ (možná po domluvě i 3x týdně), máme již domluveny a zajištěny přípravné zápasy a turnaje pro naše "A" i "B" družstvo. Očekáváme maximální zapojení všech hráčů do letní přípravy - předem za to moc všem děkuji !

V letní přestávce plánujeme řadu oprav na hřišti, tak i v kabinách. Budeme-li potřebovat Vaši pomoc, obrátím se na Vás telefonicky - předem děkuji za Vaši ochotu !


TRENINKY PŘÍPRAVKY ale stále pokračují a to v pondělí a čtvrtek od 17,30 hod. na hřišti v Mochtíně, plánovanou dokopnou bude mít naše omladina v pondělí 29. června kdy si to ve fotbalovém zápase děcka rozdají proti svým rodičům, trenérům a fanouškům mládežnického fotbalu Sokola Mochtín !