V sobotu 7. března v úvodním zápase I.A třídy mistrovského jara 2020 naše áčko mužů neuspělo. Prohrálo na umělce Slavoje Žihle 1:3. Soupeř tak Mochtínu oplatil porážku z podzimu 2019, kdy Žihle u nás prohrála 0:2.

.. I.A třída - mistrovsky Slavoj Žihle - Sokol Mochtín    3 : 1  (3:0).
   Mochtín začal na hřišti svého soupeře dobře. Byl aktivnější, měl převahu i menší šance. Ve 24. min. však přišel nečekaný zlom. Po rohovém kopu náš T.Vichr fauloval ve skrumáži domácího útočníka, "vyfasoval" za to ŽK a navíc - kopala se penalta ! Tu proměnil v úvodní gol zápasu zkušený domácí harcovník Jan Najman (41 let), nastartoval tím obrat ve vývoji tohoto utkání. O deset minut později bylo pro Mochtín ještě hůře. To se svým druhým golem (pro náš tým hodně smolným) znovu prezentuje domácí Najman, na 3:0 (o pouhou minutu později !) zvyšuje po VPK nepokrytý Šafář - je prakticky rozhodnuto. Za tohoto příznivého stavu  se domácí zatáhli, vyztužili svoji obranu, Mochtín se naopak snažil otevřenější hrou a útočnějším pojetím s výsledkem ještě něco udělat. Podařilo se mu v 78.minutě snížit Jiřím Dolejšem na 3:1,ale více toho domácí obrana našim hráčům nedovolila. Žihle si tak připisuje všechny 3 body, posouvá se z předposledního 15. na 14.místo tabulky s celkovým ziskem 13 bodů. Mochtín jich má zatím 21, ale čekají na něj ještě hodně silní soupeři. Doufejme, že již v dalším utkání (doma derby se Startem Luby) prokáží naši fotbalisté větší nasazení, bojovnost a touhu po vítězství. Rozhodoval Milan Vocelka, AR Šimek František, Hamouz Jakub, DS Hamouz Jaroslav, ŽK 0:2 (Vichr, Velek), 40 diváků. Sestava Mochtína: Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Vichr Tomáš, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Pretzelmayer Viliam, Čeleda Jiří, Strejc Stanislav, Smolík Zbyněk, Kapusta Matěj (79. Gajdušek David), Spasov Spas (55. Velek Tomáš), branky :DOLEJŠ Jiří - 1

V NEDĚLI  8.3.2020

..pořádá náš FO TURNAJ mladších přípravek v Klatovech ve sport. hale ZŠ Čapjkova. Začíná se v 9,00 hod. - startuje zde 7 týmů, včetně So Mochtín.

.. od 13,00 hod. ve Velkých Hydčicích - přípravný zápas mužů Tatran Dlouhá Ves - TJ Sokol Mochtín "B".
Jede se auty, společný odjezd z Mochtína od hřiště je již v 11,30 hodin