Za krásného slunečného (doslova jarního) počasí bylo v Sušici na umělé trávě odehráno v sobotu 8.2.2020 utkání 1.kola Poháru PKFS mezi SK Klatovy 1898 "B" vers. So Mochtín. Mělo solidní úroveň a bylo bohaté na branky. Klatovská záloha vyhrála 4:3 a postupuje do dalšího kola, náš tým se bude soustředit hlavně na kvalitní přípravu na mistrovské jaro 2020, které se nezadržitelně blíží !

.. Pohár PKFS mužů - SK Klatovy "B" - Sokol Mochtín     4 : 3  (1:2).
Začátek patřil soupeři, který již v 6.minutě nastřeluje břevno naší brány. Skore ale otevírá Mochtín, když se ve 14.min. po rohovém kopu dostává k dorážce Spas Spasov - 0:1. Klatovy měly šanci na vyrovnání ve 23.min. ale náš golman byl proti. Ve 28.min. to je již 0:2 pro Mochtín, když se opět dorážkou zblíska prosazuje náš Spasov. Hraje se vyrovaný zápas, solidní úrovně, šance jsou na obou stranách. Těsně před přestávkou se soupeři z Klatov povedla pěkná útočná akce, po které ve 44.min. snižuje Petr Kotrba na 1:2. A soupeři se vydařil i úvod II.poločasu, když agilní Tomáš Partyngl povedenou střelou srovnává na 2:2, začíná se znovu. O něco více ze hry měl soupeř z Klatov, ale golově to nevyjádřil. A tak jde do vedení znovu Mochtín a to v 72.minutě, kdy menší zaváhání zkušeného golmana Klatov Jana Hermana trestá golem náš střídající Matěj Kapusta. Vedení 3:2 si náš tým i jeho fanoušci užívali pouhé dvě minuty. Po ztrátě míče  na vlastní polovině zakládá soupeř bleskurychlý brejkový útok, jde do přečíslení a přesnou střelou k tyči David Dolanský srovnává na 3:3 - velká škoda. Když se již zdálo, že utkání skončí smírnou remisou a půjde se na penalty, tak po levé straně se vydává do průniku klatovský obránce Zdeněk Kotáb a jeho "nepovedný centr" končí nečekaně pod břevnem v síti naší brány ! Je rozhodnuto, do dalšího kola postupují Klatovy "B".
Utkání rozhodoval mladý arbitr Petr Strolený, jeho asistenty na lajnách mu byli Jan Zavadil a Ondřej Kaiser, hráno slušně, bez karet, přihlíželo cca 50 diváků.
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Žiak Jan, Vichr Tomáš (46. Novák Zdeněk), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam, Strejc Stanislav, Spasov Spas, Šafránek Jan (46. Kapusta Matěj), připraven byl ještě Švátora Petr, branky Mochtína : Spasov Spas - 2, Kapusta Matěj 1.

TRENINK mužů bude nyní jen v úterý 11.2. od  18,00 hod. v Mochtíně (doufám, že se již zapojí i větší počet hráčů "B" týmu, protože i na ně již čeká brzo přípravné zápasy (!)

Ve čtvrtek 13.2.2020 odpoledne pak naši muži "A" odjíždí do Prášil na zimní soustředění, které tam bude probíhat až do neděle 16.2. !  A soustředění se mohou ještě zúčastnit i další hráči ("A" i "B" týmů), kteří ještě nejsou přihlášeni !!! Volejte obratem trenéra Jiřího Dolejše - 607681629, který vám podá další informace. Budou vítáni i hráči, kteří se mohou zúčastnit jen kratší části této naší tradiční akce.

Soustředění bude zakončeno přípravným zápasem a to opět na UMT v Sušici a to v neděli 16.2. od 14,45 hodin :   Sokol Mochtín - FK Staňkov