Dalšího těžkého soupeře hostili v NE 10.listopadu 2019 naši fotbalisté na domácím hřišti a opět uspěli ! Přijel mladý, ambiciózní "B" tým divizního Petřína Plzeň, který vedl před tímto duelem tabulku I.A třídy. V Mochtíně se hosté prezentovali kvalitním fotbalem, ale nakonec jim to stačilo jen na zisk 1 bodu.  Dva jim "sebrali" naši fotbalisté a to opět po nadšeném, bojovném výkonu, když v závěrečných penaltách vyhráli 5:3 !

.. I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - SK Petřín Plzeň "B"   1 : 1  (0:0), p.kopy 5:3
Od první do poslední minuty se hrál oboustranně bojovný, kvalitní fotbal a to zásluhou obou celků. Soupeř byl hodně běhavý, kombinačně zdatný, měl více míč na svých kopačkách. Náš tým (bez náhle onemocněného kapitána J.Bejvla) se opět zaměřil na pozorné bránění, využíval však každé příležitosti k zaútočení. V prvním poločase se většina akcí odehrávala od vápna k vápnu bez větších šancí na obou stranách. Ty největší hrozily prakticky jen při rohových kopech a nutné přiznat, že soupeř jich kopal více.  Druhý poločas již byl na brankové příležitosti bohatší. První vážnější střelu hostů kryje náš golman v 51, minutě, na druhé straně se v 57.min. dostává do čisté golovky náš Matěj Kapusta, ale jeho hlavička jen těsně míjí bránu hostů. Škoda, protože v zápětí po rychlém protiútoku a přetaženém centru přesnou havičkou zblíska otevírá skore hostující útočník - 0:1. Hosté jsou na koni, ale Mochtín to nevzdává, bojuje o vyrovnání. A to přichází poměrně brzo. Po faulu na Zb. Smolíka v 65.min. srovnává na 1:1 z  penalty náš staronový kapitán Jiří Dolejš. V 79. min. mohl poslat náš tým do vedení Vilda Pretzelmayer, ale jeho přízemní střela končí těsně vedle tyče hostující brány. Závěr utkání patřil hostům z Plzně, ale naše obrana, včetně golmana, změnu skore nepřipustila - šlo se na penalty. Za Mochtín byli úspěšnými střelci : Tomáš VICHR, Zbyněk SMOLÍK, Jiří DOLEJŠ, Matyáš BLAHNÍK i Jaromír OSVALD, hosté se trefili jen 3x, pak náš golman vychytal kapitána Petřína Kordíka a bylo hotovo - Mochtín si připisuje do tabulky cenné dva body. Rozhodoval mladý a poměrně dost nepřesný RO Radek Schweinert, ARO byli Pavel Šiška a Václav Duda, DS Josef Vyhnálek, ŽK 1:0, 70 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Vichr Tomáš, Dolejš Jiří, Staněk Pavel, Strejc Stanislav, Pretzelmayer Viliam, Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří, Kapusta Matěj (67. Velek Tomáš), Šafránek Jan (77. Osvald Jaromír), branka : DOLEJŠ Jiří

       Po kompletně odehraném předposledním kole se do čela tabulky I.A třídy probojoval tým TJ Žichovice s 34 body, 2. SK Petřín Plzeň "B" a 3. Rokycany "B" mají po 33 bodech, na 10.místě zůstává So Mochtín, který má 18 bodů a skore 28:32, na 14.místě je soupeř (So Svéradice s 12 body) Mochtína, se kterým na jeho hřišti zakončí mistrovský podzim 2019 a to již následující sobotu 16.listopadu od 13,30 hod. !

POZOR !  
K poslednímu utkání roku 2019  FK Svéradice - TJ Sokol Mochtín  - sobota 16.11. od 13,30 hod. ve Svéradicích se jede  a u t o b u s e m  !  Odjezd z Klatov ze zastávky u Lídlu bude v 11,45 hod., z Mochtína od hřiště pak ve 12,00 hod. !

     
Počítáme s účastí nejen hráčů "A" a "B" týmu, ale i s velkou podporou našich fanoušků, které autobusem rádi na (i zpět) tento okresní derby zápas I.A třídy vezmeme.

      Jen ještě připomínám, že po návratu ze Svéradic (SO 16.11 od cca 16,15 hod.) proběhne ve Fotbalce v Mochtíně tradiční závěrečná  D O K O P N Á  pro "A" i "B" tým So Mochtín ! 
 Prosíme o dochvilnost a maximální účast, skalní fanoušci So Mochtín jsou též srdečně vítáni !


TRENINK
 
mužů bude tentokráte též jen v pátek 15.11. od 18,00 hod. v Mochtíně . Po něm nominace na sobotní zápas do Svéradic