Za příjemného počasí a před pěknou návštěvou se hrálo v neděli 27.října 2019 v Mochtíně utkání OP mužů So Mochtín "B" - SK Strážov. Skončilo zaslouženou remisou, ale bonusový bod za soutěž v penaltách si odvezli hosté.  Dopoledne se naše ml. přípravka zúčastnila ve Strážově posledního venkovního turnaje roku 20l9, odpoledne pak měla dokopnou s rodiči na treninkovém hřišti v Mochtíně.

--- OP mužů - TJ Sokol Mochtín "B" - SK Kovodružstvo Strážov   1 : 1 (0:0), p.kopy 3:4
Do Mochtína přijel tentokráte silný Strážov, který se již třetí sezonu pokouší o návrat zpět do I.B třídy. V 1.poločase se hrál  fotbal jen průměrné úrovně s řadou nepřesností na obou stranách, golových šancí bylo poskrovnu. Mochtín byl ve slibné příležitosti již v úvodní minutě, ale dorážka Zd. Nováka ( po RK)minula těsně hostující bránu. Hosté byli blízko úvodního golu utkání ve 29.min., ale náš golman bravurně golovku likviduje. O dvě minuty později je v úniku a šanci náš Jan Žiak, ale ani on nedokázal hostujícího golmana překonat.  Duhý poločas přináší již kvalitnější fotbal, vypadá to, že kdo dá prvního gola, ten vyhraje. První velkou šanci k tomu měl náš Zeněk Novák v 56.minutě, kdy se našemu týmu povedl pěkný útok, ale střela Zd. Nováka z výhodné pozice končí "jen" na břevně strážovské brány ! V 75.min. ale již udeřilo, bohužel na druhé straně. To před naší bránu posílá dlouhý a přesný centr hostující záložník Zbyněk Toman, který nachází urostlého kapitána hostů Chaluše a ten přesnou hlavičkou (po vyhraném souboji s našim golmanem) otevírá skore - 0:1. ! Do konce zápasu zbývá pouhých 15 minut, hosté jsou na koni, ale naše rezerva bojuje alespoň o remisu. Zasloužené vyrovnání přichází již o osm minut později. Agilní Jan Žiak je podražen při průniku ve velkém vápně hostů, píská se penalta. Tu bezpečně proměňuje střídající Jaroslav Pretzelmayer, srovnává na 1:1. Stejný hráč pak v 87.min. nastřeluje tyč branky hostů, ale vyloženou tutovku v nastaveném čase (nastavovaly se tři minuty) měl na kopačce náš Jan Žiak. Těžil z nedorozumění obany Strážova a jeho golmana, žel zblíska přestřeluje hostující bránu, utkání o minutu později končí - jde se na penalty o druhý bonusový bod.  V nich jsou stoprocentní  jen hosté, z našich akterů byli úspěšnými střelci jen Jar. Pretzelmayer, Martin Sádlík a Jiří Podráský (neuspěli  Zdeněk Novák  a Marek Prokop), Strážov si za výhru v penaltách 3:4 odváží z Mochtína 1 bod navíc. Rozhodčí Šmrha Miroslav, ŽK 1:2, 110 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Křivánek Josef, Peleška Jiří, Pdráský Jiří, Švátora Petr (71. Sádlík Martin), Žiak Jan, Jarabica Stanislav, Kapusta Matěj (63. Šup Ondřej), Novák Zdeněk, Čeleda Jiří (58. Pretzelmayer Jaroslav), Švátora Jiří (86. Prokop Marek), branka : PRETZELMAYER Jaroslav


TRENINKY mužů budou i tento týden v úterý a pátek od 18,00 hodin


Mladší přípravka zakončila letošní mistrovskou sezonu na posledním podzimním turnaji ve Strážově.  Za bojovné výkony zde patří našim klukům i děvčatům velké uznání.

    Odpoledne se pak  všichni + další kluci a děvčata ze Školičky sportu So Mochtín sešli na  dokopné v Mochtíně , kde si to na treninkové hřišti rozdali ve fotbalovém klání se svými rodiči a trenéry. Přálo počasí, nechybělo občerstvení a příjemná atmosféra, navíc přálo počasí - takže povedené zakončení fotbalového roku 2019 !
    Po kratičké přestávce začne naše přípravka opět pravidelně trenovat a to v tělocvičně Gymnásia v Klatovech. Bude to každé pondělí od 17 do 18,00 hod., začíná se již 4. listopadu 2019. Další pokyny podají trenéři Jaroslav Cihlář ml. a Petr Toman.


ZÁPASOVÝ PROGRAM našich mužů :

SOBOTA  2.11.2019

.. od 14,00 hod. v Měčíně - OP mužů Sokol Měčín - Sokol Mochtín "B".
Odjezd hráčů naší rezervy k poslednímu mistráku letošního podzimu bude z Mochtína ve 12,35, z Klatov od pošty pak ve 12,45 hod.

NEDĚLE 3.11.2019

.. od 14,00 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - Sokol Radnice