V sobotu 5. října 2019 byla odehrána část 9.kola mistrovského fotbalového podzimu 2019. Naše béčko mužů hrálo v Rabí s Buděticemi, které doma neprohrávají, ale tentokráte přišly o dva body ! V chladném podzimním počasí odehrála další svůj turnaj i naše ml. přípravka - v Sušici.

.. Sušice - TURNAJ ml. přípravek . Před odjezdem z Mochtína hustě pršelo, byla obava, zda se v Sušici vůbec bude turnaj konat. Nakonec se hrálo, naši nejmenší fotbalisté sbírali další cenné zkušenosti. Turnaj vyhrály s převahou Luby, které mají tým o dvě patra výše než-li ostatní kluby, 2. byla domácí Sušice, se kterou ale Mochtín odehrál velice dobrý zápas, 3. skončil Sokol Mochtín a to zásluhou výhry 4:1 nad Strážovem, který skončil na 4.místě.


.. 5.10.2019 - OP mužů FK Budětice - TJ Sokol Mochtín "B"   1 : 1 (0:0), p.kopy 3:5
Na malém a nerovném hřišti v Rabí umí dmácí tým porážet i ty největší favority. Tentokráte ale "narazil" na Mochtínskou rezervu, která sice nebyla favoritem, ale předvedla bojovný, kolektivní výkon, za který si remisu rozhodně zasloužila ! Výhra v penaltách pak byla bonusem navíc, dva body z Rabí jsou hodně cenné.
     Opět v brance podržel náš golman Petr Rajtmajer, který se vždy nejvíce zapotil při rohových kopech, za kterých domácí vždy nejvíce profitují, výborně zahrála i nově složená obrana Mochtína v čele s Jiřím Dolejšem na místě stopera, dařilo se i záloze, do které se po delší odmlce zaviněné zraněním, vrátil Stano Jarabica a kvalitně zahrál i útok, i když se tentokráte nikdo z něj golově neprosadil. Vyrovnaný 1. poločas skončil bezbrankovou remisou, domácí byli nebezpeční hlavně při dlouhých autových vhazováních, ale i Mochtín se několikráte dostal do nebezpečných akcí, ze kterých hrozil golem. Skore otevřeli domácí paradoxně v době, kdy měla naše rezerva výhodu VPK před brankou soupeře.  Běžela 64.min., Budětice se ubránily, dlouhým odkopen se dostal do úniku Jan Sekyra, který svůj solobrejk zakončil i golem - 1:0. Mochtín zapnul, chtěl minimálně bod a to se mu podařilo.  V 77. min. (po faulu na Jar. Pretzelmayera) se k VPK postavil Jiří Dolejš a přesnou, utaženou střelou z 18 m srovnal na 1:1. A protože stejný stav platil i v 91.minutě, šlo se na penalty. V těch byli naši hráči naprosto bezchybní, vyhráli je 5:3, domů si vezou dva hodně cenné body - blahopřejeme !  Rozhodoval Josef Javorský, ŽK 2:3, 70 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Peleška Jiří, Dolejš Jiří, Křivánek Josef, Podráský Jiří, Novák Zdeněk, Spasov Spas, Strejc Stanislav, Jarabica Stanislav, Prokop Marek (80. Rajtmajer Kamil), Pretzelmayer Jaroslav, připraveni byli ještě Tomáš Kanta a Jaroslav Pavlík. Branky : DOLEJŠ Jiří - 1, úspěšnými střelci penalt byli : Strejc Standa, Dolejš Jiří, Novák Zdeněk, Pretzelmayer Jaroslav a Spasov Spas.


V NEDĚLI  6.10.2019

se hraje v Mochtíně od 16,00 hod. utkání I.A třídy mužů MOCHTÍN - STARÝ PLZENEC


přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty v boji o důležité mistrovské body !!!