Mochtínské áčko si v neděli 25.srpna 2019 připsalo do tabulky I.A třídy další tři body, když doma porazilo nováčka z Bělé 4:1. První poločas byl parádní, ten druhý však nikoliv. Bojovní hosté mohli při větším sportovním štěstí klidně i vyrovnat.

I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Start Bělá nad Radbůzou   4 : 1  (4:0)
   Našim fotbalistům vyšel parádně úvod tohoto duelu. Již ve 2.minutě otevírá přízemní střelou k tyči skore náš Tomáš Velek. Stejný hráč v 8.minutě zvyšuje parádní střelou do šibenice již na 2:0 - hosté z Bělé jsou zaskočeni, ale nerezignují. V 16.min se dostávají do brejku a nastřelují tyč mochtínské brány ! Mochtín ale pokračuje v ofenzivě a ve 25.min. vede již 3:0, když po ideální přihrávce od Osvalda se brankově prosazuje Jan Šafránek a to není brankostroji konec. Tři minuty před poločasovou přestávkou jde do úniku náš Matěj Kapusta, je při zakončení faulován, píská se penalta ! Tu s přehledem proměňuje T. Velek, upravuje na 4:0, kompletuje svůj hatrick.
     Hned po přestávce mohl navýšit skore na 5:0 náš J.Šafránek, ale z golové pozice trefuje jen golmana hostů. Hosté se oklepali, začínají se zlepšovat, chtějí vstřelit alespoň čestný úspěch. To se jim povedlo již v 58.minutě, na 4:1 snižuje Bořil. Mochtínu se přestalo dařit, soupeř toho využívá, je v tlaku a má další golové šance. Naše obrana s vypětím všech sil odvrací hrozící nebezpečí, v brance navíc "čaruje" navrátilec (po 2 rocích pauzy) Petr Rajtmajer, který musel zaskočit za zraněného Blahníka. Hlavně jeho zásluhou již Mochtín neinkasuje, udržel vysokou výhru 4:1 nad nebezpečným nováčkem z Bělé, který ještě  určitě v průběhu soutěže potrápí hodně soupeřů. Zápas odřídil Václav Burda, na čarách mu asistovali Milan Vocelka a Zdeněk Kašpar, DS byl Jiří Petržílka, ŽK 3:3, 100 diváků.
Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Žiak Jan, Strejc Stanislav, Velek Tomáš, Osvald Jaromír (75. Šup Ondřej), Smolík Zbyněk, Kapusta Matěj (83. Švátora Petr), Šafránek Jan - připraven byl ještě Jiří Podráský, branky : VELEK Tomáš - 3, ŠAFRÁNEK Jan

TRENINKY mužů tento týden budou jen v úterý a pátek od 18,00 hod.  !

Další zápasový program mužů "A" i "B"  :

sobota 31.8.2019 již
od 14,00 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín "B" - FK Dukla Janovice

neděle 1.9.
od 17,00 hod. v Sušici - I.A třída TJ Sušice - Sokol Mochtín "A"