Poslední trenink naší Školičky sportu, kterou vedou trenéři Jar. Cihlář ml. s Petrem Tomanem + jim pomáhá Zdeněk Kolář ml., se uskuteční na hřišti v Mochtíně tento čtvrtek 27. června  od 17,30 hod.. Kluci a děvčata předvedou svým rodičům a dalším rodinným příslušníkům vše co se již za poslední dva roky naučili. Je zvána i široká sportovní veřejnost.

Do nové sezony 2019/2020 z těchto šikovných kuků a děvčat vytváříme dvě fotbalová družstva, která budou startovat ve vyhlášených soutěžích OFS Klatovy. Bude to mladší přípravka a minipřípravka, budou se účastnit připravovaných turnajů.

Ve ČT odpoledne je na programu také Losovací aktiv PKFS v Plzni, který schválí připravené krajské fotbalové soutěže - ročník 2019/2020. Mezi účastníky I.A třídy mužů nebude samozřejmě chybět ani áčko TJ Sokol Mochtín, které v právě ukončeném soutěžním ročníku skončilo na vynikajícím 5. místě, těsně za postupující čtveřicí do Krajského přeboru (Staňkov, Černice, Meclov, Holýšov) !

     Vzhledem k reorganizaci soutěží postupují z Krajského přeboru do Divize 3 týmy (Petřín Plzeň, Rokycany a Mýto), do I.A třídy sestupují Luby, ale navíc do ní postupuje 5 nováčků z I.B třídy.
Jsou to : Start Bělá nad Radbůzou, Svatobor Hrádek, SK Petřín "B", FK Žákava a Sokol Radnice.

      Znamená to, že naše ÁČKO bude mít v novém soutěžním ročníku I.A třídy, který začíná 1.kolem již 10. srpna 2019 - za soupeře 6 nových týmů. Na podzim ho čeká 15 mistrovských zápasů.
   V tom úvodním kole přijede do Mochtína Žihle, ve 2. pojede Mochtín k derby zápasu (17.8.) do Lub, pak přijede do Mochtína nováček z Bělé a ve 4.kole pojede Mochtín k dalšímu okresnímu derby do Sušice, atd.