V chladném sobotním odpoledni (4.5.2019) a za nepříjemného deště bylo odehráno mistrovské utkání OP mužů Mochtín B - Budětice. Hosté potvrdili roli favorita, odvezli si všechny 3 body

.. OP mužů TJ Sokol Mochtín "B"  -  FK Budětice 2012      0 : 4 (0:2)
Naše záloha dala dohromady k tomuto duelu akorád 11 hráčů, z toho tři byli "polomarodi" a tak se proti silnému soupeři od ní nečekaly žádné zázraky. Přesto to byl vyrovnaný boj o mistrovské body a nebýt 2 laciných branek v I.poločase v naší síti, mohlo to být i na skore vyrovnanější.
     Budětice šly do vedení již ve 4.minutě, když hostující útočník Hozman šikovně přehodil našeho golmana - 0:1. Hosté měli šanci na gol i o dvě minuty později, ale náš golman včasným výběhnutím a odkopem míče šanci zmařil. Na druhé straně měl tutovku na vyrovnání ve 12.min. náš Petr Švátora, ale jeho hlavička (po RK) skončila těsně vedle brány hostů - škoda ! Do další golovky se dostal "Blek" ve 25.min., kdy po centru Jar. Pretzelmayera opět zakončuje akci hlavou, golman hostů však míč krotí na brankové čáře. Ofenzivní fotbal z obou stran pokračuje, šance měly oba týmy, ale golmani byli vždy na místě. Pak však přišla smolná 42.minuta a nařízený pokutový kop za faul našeho J. Křivánka (přistrčení soupeře) na hranici velkého vápna. Ten s přehledem proměnil opět V. Hozman, hosté vedou pohodlně 2:0 a jdou si spokojeně užít přestávku. Po ní pokračuje vyrovnaný souboj, šance jsou na obou stranách. Mochtín chce s nepříznivým stavem něco udělat, útočí, ale též více otevírá svoji obranu. Hosté toho využívají, v 57. a 60. min. po pěkných útočných akcích střílí dvě slepené branky, zvyšují na 0:4 - je rozhodnuto. Rozhodoval Miroslav Šmrha, AR Šantora Jakub, Kaiser Ondřej, ŽK 0:0, 60 diváků, většina jich byla z Budětic. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Peleška Jiří, Křivánek Josef, Kanta Tomáš, Podráský Jiří,  Švátora Petr, Pavlík Jaroslav, Jarabica Stanislav, Pretzelmayer Jaroslav, Strejc Stanislav, Vlk Tomáš.


V NEDĚLI  5.5.2019

se od 17,00 hod. v Rokycanech hraje utkání I.A třídy mužů FK Rokycany "B" - Sokol Mochtín "A"

od 10,00 hod. se v Lubech hraje další turnaj starších přípravek a to i za účasti týmu Sokola Mochtín !