V sobotu 27. října zajíždělo naše áčko mužů do 85 km vzdálených Kralovic, aby se pokusilo o zisk nějakého mistrovského bodu do tabulky I.A třídy. Nakonec z toho byly všechny tři, když tam Mochtín dokázal vyhrát těsně 1:0. Blahopřejeme - je to paráda !  Doma v Mochtíně se odpoledne zároveň konal turnaj st. přípravek, který zakončil letošní podzimní sezonu.

... TURNAJ st. přípravek v MOCHTÍNĚ se hrál tentokráte jen za účasti tří družstev a byla to pro naše kluky poslední mistrovská akce letošního roku 2018. Našemu týmu chybělo několik nemocných kluků, zbytek ale odvedl dobrou práci. Mochtín porazil Chanovice 9:1 a prohrál s SK Nalžovské Hory 2:4, vítězné N.Hory pak ještě porazily Chanovice 5:2. Bylo chladno, drobně pršelo (po dlouhé době), ale účastníci (kluci i děvčata) zdařilé akce to "snad" ve zdraví přežili.
     Nyní mají naši kluci, po 8 turnajích v řadě,  zasloužené volno, kdy zahájíme zimní přípravu v tělocvičně (v hale ZŠ Čapkova v Klatovech - středy od 15,45 - 17,00 hod.) dáme rodičům včas na vědomí.

...I.A třída mužů - TJ Sokol Kralovice - TJ Sokol Mochtín     0 : 1  (0:1)
   V Kralovicích hostující mužstva nevyhrávají, o tom se v  minulosti i v letošním podzimu přesvědčila řada kvalitních mužstev. Zatím tam uhrály remisu jen vedoucí Meclov a 2. Holýšov, v dnešním 12.kole tam však dokázal Mochtín vyhrát 1:0 a rázem ze vyhoupl  na průběžné 3.místo tabulky ziskem 23 bodů - blahopřejeme.
           Náš tým tam odjel jen ve 13 lidech, z minule vítězné sestavy ( doma proti Svéradicím) chyběl jen zkušený Jarda Cihlář a tak "šel" za něj do základu Zbyněk Smolík. Mochtín,vědom si útočné síly domácích, vyrukoval na soupeře s poctivou obrannou taktikou, která mu i tentokráte přinesla bodový úspěch. V 1.poločase se hrála vyrovnaná partie, náš tým ale nejen dobře bránil, využil také každé příležitosti k založení nebezpečné útočné akce. Jedna taková se mu povedla ve 26.min., kdy Matěj Kapusta ideálně našel přihrávkou Viliema Pretzelmayera a ten se v zakončení nemýlil - Mochtín vede 0:1 !  Mochtín tento výsledek udržel nejen do přestávky, ale až do konce zápasu i když domácí tým dělal vše pro to, aby utkání alespoň sremisoval. Celý druhý poločas hrály Kralovice na tři útočníky (!), mochtínská defenziva však pracovala výborně, spolehlivě opět zachytal i náš mladý golman. Domácí tlačili, kopali několik nebezpečných rohových kopů i VPK, ani z jednoho však gol nepadnul. V samotném závěru zápasu měl naopak náš tým dvě velké šance vítězství ještě pojistit další brankou (J.Šafránek i střídající T.Velek), ale ani na druhé straně se skore neměnilo, Mochtín si za těsnou výhru odváží všechny tři body ! Zápas jako hlavní RO odřídil Doksanský Tomáš, AR byli Liškutín Antonín a Burda Václav, DS pak Havlík Václav, ŽK 3:1, 50 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Tomáš, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Gajdušek David, Staněk Pavel, Kapusta Matěj, Čeleda Jiří, Smolík Zbyněk (51.Velek Tomáš), Pretzelmayer Viliam, Šafránek Jan (83. Novák Zdeněk), branka : PRETZELMAYER Viliam

Zítra v neděli 28.října 2018

se hraje v Mochtíně od 14,30 hod. zápas  OP mužů Sokol Mochtín "B" - SK Kovodružstvo Strážov.

    Hosté usilují již druhou sezonu o návrat do I.B třídy, kterou dlouhou řadu let úspěšně hráli (i I.A třídu !), ale nemají to vůbec jednoduché. V OP je řada podobně silných týmů, které mají stejné ambice (např. vedoucí Měcholupy, 2. Bolešiny či Hradešice a pod.), svoji "kůži" jim nebude chtít lacino prodat ani naše záloha. Přijďte se podívat !

Srdečně jsou zváni nejen příznivci naší TJ Sokol Mochtín, ale i široká sportovní veřejnost !