Nedělní derby zápas I.A třídy mužů mezi Mochtínem s FK Horažďovice přinesl velkou bitvu o mistrovské body. První poločas byl vyrovnaný, ale ve druhém měl Mochtín spoustu golových šancí na výraznou výhru. Proměnil však jedinou a tak to byla bitva až do poslední minuty.

.. 9.9.2018 - I.A třída mužů  TJ Sokol Mochtín - FK Horažďovice    2 : 1  (1:1).
Mochtínu se povedl začátek utkání. Již ve 3.minutě poslal přesnou přihrávkou M.Kapusta do úniku Zb. Smolíka a ten v zakončení nezaváhal - 1:0. Náš tým pokračuje v ofenzivě, ale bez vážnějšího ohrožení branky soupeře. To na druhé straně se dostává v 10.minutě do šance šikovný záložník hostů Nauš, který přehazuje našeho vyběhnuvšího golmana, srovnává na 1:1. Vyrovnaný souboj pokračuje, šance jsou na obou stranách, ale tu největší mají ve 37.min. hosté po rozehraném VPK. Naši obránci ji naštěstí zastavují těsně u brankové čáry, sráží míč na RK.
     Po přestávce začíná Mochtín velkou chybou T.Babky v rozehrávce. Soupeř získává lehce míč,  jde do brejku i zakončení, ale "Kody" zachraňuje ! To však bylo od hostů na delší dobu vše, protože náš tým opět získává převahu, jde za vítězstvím. Ve 48.min. mohl poslat Mochtín do veden střídající T.Velek, kterému zprava přihrává další střídající hráč Jar. Pretzelmayer, ale ten z vyložené šance jen těsně míjí bránu soupeře ! O minutu později je v čisté golovce zkušenější Zd. Plánička, ale ani on netrefuje míč přesně. Další šance se rodí po dlouhém autu Ji.Čeledy, v zakončení je tentokráte J.Bejvl, ale jeho přesnou střelu k tyči bravurně vyráží na RK mladý golman hostů J.Forman. Až v 53. minutě proměňuje velký tlak Mochtína ve vedoucí gol Jar. Pretzelmayer, který unikl po levé straně svému strážci a přesně se trefil k tyči - 2:1. Tlak Mochtína pokračuje, hostům viditelně ubývá sil, přichází další šance našich hráčů (Pretzelmayer, Žiak, Velek, opět Pretzelmayer), ale bohužel žádný gol. Hosté vyciťují šanci na vyrovnání, podnikají několik slibných protiútoků, ale k zakončení se prakticky nedostávají. Jen v 73. min. měli blizoučko v vyrovnání, ale to za našeho již  překonaného golmana  zaskakuje na brankové čáře Tom. Babka, brankovou šanci hostů odvrací ! Závěr utkání byl hodně o vůli a bojovnosti, některé hráče to hodně bolelo, hlavně v osobních soubojích, ve kterých se hodně přitvrdilo. Hosté chtěli srovnat nepříznivý stav, ale mohli v 85. min. znovu inkasovat. Bohužel, ani náš zkušený Jar. Cihlář neměl štěstí v zakončení, z výhodné pozice přestřeluje. Zbytek zápasu byl hodně hektický, ale skore se nemění, naši hráči taktickým výkonem změnu nepřipouští. Horažďovičtí odjíždí bez bodů, navíc dohrávali v deseti bez svého kapitána Janouškovce, který se pro nesportovní chování nechal v nastaveném čase (v 93.min.) vyloučit. 
        Mochtín získal všechny tři body zaslouženě, při lepší koncovce mohl vyhrát minimálně o 3 branky. Ukázalo se, že náš tým má kvalitní "lavičku" protože všichni  4  hráči, kteří střídali své spoluhráče, odvedli též velký kus práce a mají zásluhu na získaných 3 bodech. A to je moc důležité ! Rozhodovala Mifková Hedvika, AR Šálková Helena, Koura Radim, DS Havlík Václav, ŽK 2:2, ČK 0:1, 150 diváků.
Sestava : Kodeš Petr, Žiak Jan, Gajdušek David (72. Dolejš Tomáš), Staněk Pavel, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Babka Tomáš, Čeleda Jiří, Kapusta Matěj (46. Pretzelmayer Jaroslav), Smolík Zbyněk (46. Velek Tomáš / 78. Cihlář Jaroslav), PLánička Zdeněk, branky Mochtína : SMOLÍK Zbyněk, PRETZELMAYER Jaroslav
      Tabulku I.A třídy mužů vede po 5.kolech se 13 body Holýšov, náš tým s 8 body je uprostřed tabulky (s též 8 bodovými Bukovcem a Staňkovem) na 8. - 10. místě.

TRENINKY mužů pokračují i následném týdnu v úterý a pátek od 18,00 hod.