Mochtínské béčko si v NE 26.8.2018 připsalo do tabulky OP mužů další tři body ! Zcela nečekaně, ale zaslouženě totiž dokázalo vyhrát v Lubech ve vzájemném derby utkání s místní zálohou 3:1. Po třech kolech jsou v čele tabulky s 9 body Bolešiny a Mochtín B, oba celky mají navíc i stejné skore 12:2. Jen tak dál !

... OP mužů - Start Luby "B" - TJ Sokol Mochtín "B"    1 : 3  (0:2). Dát dohromady mochtínskou zálohu pro tradiční derby nebylo vůbec jednoduché. Řada hráčů nemohla, někteří naslibovali, že budou, ale těsně před odjezdem k zápasu se omluvili, někteří se neomluvili vůbec ! Nakonec nastoupilo v Lubech 11 statečných, kteří ale 100 přítomných diváků překvapili zodpovědným výkonem, podloženým velkou bojovností, taktickou vyzrálostí i fotbalovou kvalitou ! 
      Velký výkon předvedl Odra Šup, který musel již v sobotu pomoci áčku proti Žichovicím a i zde musel odehrát celý zápas (!), fotbalově nad všemi (na hřišti) ale vynikal náš Stano Jarabica, který svým výkonem strhnul i ostatní, včetně mladíků, kteří se zlepšují zápas od zápasu, své si odehráli i další naši zkušení harcovníci.
     Mochtín mohl jít do vedení již v 18.minutě, kdy měl kopat penaltu za jasný faul na Vlka, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     Skore zápasu tak otevřel až ve 35. min. náš Standa Strejc nádhernou střelou z VPK ze 25 metrů, když se "Panenkovsky" přesně přes zeď trefil k tyči - 0:1 ! Luby dirigoval P.Voráček, o průniky a zakončení se staral především J.Rašek a T. Bureš (všichni 3 v SO hráli za áčko Lub v H.Bříze), ale naše obrana hrála spolehlivě, jistý byl i náš golman, k vyrovnání soupeře nepustili. Naopak, těsně před přestávkou našel Jar. Pavlík přesným pasem Tomáš Vlka a ten pokořuje domácího zkušeného golmana Kalaše podruhé - Mochtín vede 2:0. Domácím se sice podařilo v 65. min. snížit Jos. Rašekem na 1:2, který zdárně proměnil v kontaktní gol svůj průnik po pravé straně, ale více již náš tým soupeři nedovolil. Naopak, po brejkových akcích mohli za Mochtín ještě skorovat Vlk i Zd. Plánička, ale nestalo se. Zdeněk Plánička se golově prosadil až v 82. min., šikovným dloubáčkem překonává domácího golmana - upravuje na 1:3. Čtvrtý gol měl v 87. min. na své kopačce ještě náš Tom. Vlk, ale jeho golovou střelu zblíska odvrací domácí na RK. Stav se již nezměnil, naše záloha si z Lub odváží cenné tři body !!! Rozhodoval Vladislav Stach z Běšin, ŽK 3:0, 100 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Peleška Jiří, Šafránek Jan, Šup Ondřej, Kanta Tomáš, Podráský Jiří, Pavlík Jaroslav (85. Křivánek Josef), Strejc Stanislav, Jarbica Stanislav, Vlk Tomáš, Pretzelmayer Jaroslav (49. Plánička Zdeněk), branky Mochtína : STREJC Stanislav, VLK Tomáš, PLÁNIČKA Zdeněk

TRENINKY mužů zůstávají v platnosti i nasledném týdnu - v úterý a pátek od 18,00 hodin