V sobotu 9.6.2018 dokázal náš "B" tým mužů vyhrát v Žihobcích 5:0, kolo před koncem nasbíral do tabulky III.třídy úctyhodných 62 bodů a skore 101:27, které mu již nyní zaručuje postup (minimálně ze 2.místa) do Okresního přeboru. Jistým postupujícím do OP je i TJ Nezamyslice, která dokázala v tomto kole porazit K.Hory, které též usilovaly o postup. S Mochtínem ale mají Kašperky horší zápasovou bilnaci, i kdyby Mochtín v posledním kole bodově dostihly, zůstanou na 3.místě.  K mimořádnému úspěchu patří našemu "B" týmu velké blahopřání, ale zároveň se ptám : co dál ? Dá se bez treninku hrát tato kvalitní soutěž ? Na to si musí odpovědět většina hráčů tohoto našeho týmu a svůj přístup k fotbalu zlepšit !

III. třída mužů - TJ Žihobce  -  TJ Sokol Mochtín "B"    0 : 5  (0:0)
    Chtěl -li náš tým myslet na postup, musel v Žihobcích bodovat a to se mu nakonec povedlo, i když dlouho byl výsledek zápasu na vážkách. Náš tým měl sice v 1.poločase více ze hry i více brankových příležitostí, ale přesnější zakončení chybělo. Otevřít skore mohl hned ve 2.min. náš Zdeněk Plánička, ale domácí golman Peleška byl proti. Po akci St. Jarabici se dostává v 10.min. k zakončení opět Zd. Plánička, ale jeho střelu zastavuje tyč domácí brány! O dvě minuty později mají golovku i domácí, ale naštěstí ji též neproměnili. V 16. min. střílí z otočky mimo tyče náš Zd. Novák a ve 32.min. vychytal našeho Zd. Pláničku opět domácí brankář. Domácí mají ve svém středu šikovné, ale věkově starší hráče, převážně ze Sušice (někteří hrávali KP i divizní soutěž), kteří drželi bezbrankovou remisu až do 58.minuty. Pak ale začal "úřadovat" Stano Jarabica. Nejdříve se mu povedl skvělý průnik obranou a  z jeho finální přihrávky střílí Ji. Podráský úvodní gol zápasu - 0:1 ! V 62.min. trefuje Stano J. z VPK ze 20 m tyč domácí brány a o pár minut později znovu prochází slalomem domácí obranou, nahrává nabíhajícímu St. Strejcovi a ten zblíska zvyšuje na 0:2 pro Mochtín. Domácí tým tento gol zlomil, během dalších dvou minut přidává po přihrávce St. Strejce svůj druhý gol v utkání náš kapitán Jiří Podráský - zvyšuje na 0:3, je rozhodnuto. V 84.min. pak šikovným lobem přehazuje domácího golmana Zd. Plánička (0:4) a v předposlední 89.minutě uzavírá účet na konečných 0:5 Pavel Lorenc, kterého k zakončení vyzval přihrávkou střídající Jar. Pavlík. Rozhodčí Petr Bala z Nezamyslic, hráno slušně, bez karet, 50 diváků. Sestava Mochtína : Kašpar Lubomír, Lorenc Pavel, Šup Ondřej, Peleška Jiří, Švátora Jiří (81. Pavlík Jaroslav), Podráský Jiří, Křivánek Josef (65. Kanta Tomáš), Strejc Stanislav, Novák Zdeněk, Jarabica Stanislav, Plánička Zdeněk, branky : PODRÁSKÝ Jiří - 2, STREJC Stanislav, PLÁNIČKA Zdeněk, LORENC Pavel.

   V posledním kole má hrát Mochtín "B" doma v NE 17.6. s V.Borem, ale může se stát, že STK OFS Klatovy nařídí tento duel na sobotu, aby byla zachována regulérnost soutěže (V.Bor je na sestup, zachraňuje se). Počítejte s tím a sledujte naše webové stránky - v úterý večer již bude o termínu jasno !  

Zítra v NEDĚLI 10.6.2018

se hraje v Mochtíně od 17,00 hod. utkání I.A třídy mužů Sokol Mochtín "A" - SSC Bolevec. Bude to bitva, hosté jsou na 3.místě, usilují o návrat do Krajského přeboru, náš tým je zatím na krásném 6.místě a bude si ho chtít udržet !

  přijďte se podívat, přijďte podpořit naše fotbalisty v boji o mistrovské body !!!