Naše záloha byla favoritem utkání a začala dobře. Již. v 8.minutě zahodil tutovku náš T. Vlk, stejný hráč naštěstí o tři minuty skoruje z další šance - 0:1. Z vedení se ale naši hráči radovali pouhou minutu. Po chybě našich obránců srovnává na 1:1 domácí Taušek. Mochtín byl i nadále aktivnější, ale do šancí se dostával minimálně. Domácí pozorně bránili, za poločas udělali 4 útočné akce, ze kterých dali Mochtínu 3 goly - to byla lekce z produktivity ! Ten ve 45.min. do šatny hodně mrzel. Oživení hry Mochtína přineslo poločasové střídání. Hlavně zkušený St. Jarabica svým fotbalovým umem i bojovností zavelel k velké ofenzivě. Nýrská záloha byla dvacet minut sevřena na vlastní polovině, ale Mochtín byl v koncovce naprosto bezzubý. V 65. min. stačilo domácím 1x zaútočit a byl z toho další gol v síti Mochtína. Úplně volný Nehoda (nepohlídaný Ji.Švátorou) pohodlně zvyšuje na 4:1 pro Nýrsko ! V té době by na naše mužstvo nevsadil žádný z přítomných diváků ani pěťák, zázraky se však dějí. Mochtín to nezabalil, hráči bojovali, zatlačili domácí do defenzivy, ale koncovka byla stále žalostná. Až v 83.min. je faulován ve vápně St. Jarabica, z nařízené penalty Jar. Pretzelmayer snižuje na 4:2, naděje žije. V 90.minutě uvolňuje šikovnou přihrávkou J.Šafránek J.Pretzelmayera, ten se konečně prosazuje ze hry, střílí kontaktní gol na 4:3 ! Rozhodčí oznamuje nastavení 5 minut a v těch Mochtín riskuje maximálně, všechny síly vrhá do ofenzivy, chce vyrovnat. To se mu daří v 94.minutě, autorem golu je stoper Pavel Staněk, bod je zachráněn, jde se na penalty. V těch byli lepší naši fotbalisté, když se trefili Jan Šafránek, Jar. Pretzelmayer, Ondra Šup a Zdeněk Novák, náš golman Luboš Kašpar navíc domácím dvě penalty chytil a tak si naše záloha nakonec z Nýrska odváží dva cenné body. Rozhodčí Ivan Petličarovský, ŽK 2:2, 60 diváků, z toho minimálně polovina byli fanoušci Mochtína.
Sestava : Kašpar Lubomír, Staněk Pavel, Lorenc Stanislav, Šup Ondřej, Podráský Jiří (75. Bouzek Václav), Švátora Jiří, Strejc Stanislav (46. Jarabica Stanislav), Novák Zdeněk, Vlk Tomáš, Plánička Zdeněk (46. Šafránek Jan), Pretzelmayer Jaroslav. branky : PRETZELMAYER Jaroslav 2, VLK Tomáš, STANĚK Pavel.

      Do čela tabulky III.třídy se ale po tomto kole vyhouply Nezamyslice, které vyhrály těsně v Běšinech, náš tým je 2., na 3.místo klesly vedoucí K.Hory, které nečekaně prohrály v Kolinci.
Mochtín a Kašperky však mají o zápas méně a vše může být po úterní dohrávce úplně jinak.

ÚTERÝ 1. května 2018

od 18,00 hod. v Mochtíně dohrávka 1.kola III.třídy mužů Sokol Mochtín "B" - TJ Kašperské Hory

       srdečně zveme na tento duel o 1.místo v tabulce všechny příznivce Sokola Mochtín i širokou sportovní veřejnost !

TRENINKY mužů budou tentokráte ve středu a pátek od 18,00 hodin