V předposledním podzimním kole se náš "B" tým mužů střetl v neděli 29.10.2017 doma s TJ Nezamyslice. Hosté patřili řadu roků k předním celkům Okresního přeboru, ale letos v létě smolně sestoupili do III.třídy, ze které by opět rádi postoupili zpět mezi okresní elitu. Po vydatném dešti bylo mochtínské hřiště totálně podmáčené, samá louže a bahno. Očekávalo se, že rozhodčí zápas "nepustí", ale nakonec ho hosté přesvědčili, aby se hrálo a tak se hrálo ! Fotbal to ale nebyl, spíše kopaná do míče. Šťastnější nakonec byl náš tým, který dokázal střílet branky a to rozhodlo - vítězství je hodně cenné, soupeř byl kvalitní.

29.10. - III.třída mužů Sokol Mochtín  - TJ Sokol Nezamyslice  4 : 2 (1:0).  Hosté začali náporem, ale v bahnitém terénu našeho hřiště svoji převahu golově vyjádřit nedokázali. Mochtín postupně vyrovával hru a ve 34.min. udeřil. Jar. Pretzelmayer utehl svému strážci a z úhlu prostřelil hostujícího golmana - 1:0. Bitva o každý metr hřiště pokračovala i po přestávce. Naši hráči se ale dokázali s těžkým terénem vyrovnat lépe, vypracovali si několik slibných šancí, které dokázali proměnit v goly !
Na 2:0 zvyšuje po rohovém kopu dorážkou zblíska Pavel Staněk v 57.minutě, stejný hráč pak v 65.min. z velké dálky nastřeluje břevno hostující brány a odražený míč dělovkou vrací do sítě Tomáš Vlk´- 3:0 ! Byl to důležitý gol, protože hosté bojovali, chtěli vyrovnat, ale stále se nemohli střelecky prosadit. A když se v 69.min. znovu golově prosadil Jarda Pretzelmayer, bylo prakticky rozhodnuto - Mochtín vedl 4:0. Soupeř sice v 78.min. snižuje Šatrou z penalty na 4:1 a  v 83.min. ještě Krejčím dokonce na 4:2, více ale hostům náš tým nedovolil, opět se radoval ze 3 bodů ! Byly to body vydřené, každý souboj bolel, o to více je třeba vítězství našeho mužstva ocenit. Výhrou si Mochtín B upevnil 2.místo v tabulce, Nezamyslice zůstávají na 3.příčce, ale již se 4 bodovou ztrátou. Rozhodoval František Kačírek z Hartmanic, ŽK 2:4, 60 diváků. Sestava Mochtína : Švátora Petr, Lorenc Pavel, Žiak Jan, Staněk Pavel, Podráský Jiří, Strejc Stanislav, Troch Roman (46. Čeleda Jiří), Kašpar Lubomír, Kolář Jiří (58. Peleška Jiří), Pretzelmayer Jaroslav (80. Jarabica Stanislav), Vlk Tomáš,   branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, STANĚK Pavel, VLK Tomáš

Příští zápasy našich mužů :

- v sobotu 4.11.  -  hraje náš "B" tým poslední podzimní zápas III.třídy v Kolinci (od 14,00 hod.)

- v neděli 5.11.  - pak naše áčko bude doma hostit od 14,00 hod. v okresním derby utkání I.A 
                             třídy FK Svéradice

Připomínám, že TRENINKY mužů budou nyní v úterý a pátek od 18,00 hod. při umělém osvětlení