Omlouvám se, že referátek z prvního barážového utkání o I.A třídu zařazuji na náš web až nyní, ale poruchu internetu nám opravili až dnes před chviličkou ! Děkuji za pochopení.

     Ve středu 20.6.2017 se v Mochtíně hrálo za úmorného vedra první barážové utkání mužů o I.A třídu mezi Sokolem Mochtín (10.místo v I.A třídě) a Sokolem Malesice (2.místo v I.B třídě, sk.C). Mochtín sice vyhrál 3:2, ale rozhodnuto ještě není. Rozhodovat se bude v sobotu 24.6. v Malesicích v odvetě, která bude ještě hodně zajímavá !

... baráž o I.A třídu mužů - Sokol Mochtín - Sokol Malesice   3 : 2 (2:1).
  Mochtín začal jak z partesu. Již v úvodní minutě kope rohový kop a trefuje tyč hostující branky ! O dvě minuty později již Mochtín vede 1:0, když po dalším rohovém kopu se dostává k odraženému míči Zbyněk Smolík a přízemní střelou k levé tyči ze 20 m otevírá skore. V 8.min. to je již 2:0 ! Tomáš Babka byl faulován před velkým vápnem, nařízený VPK proměňuje dělovkou Jiří Čeleda, Mochtín jde do trháku, ale ne na dlouho. Hosté se oklepali a ve 14.min., po svém prvním rohovém kopu, snižují na 2:1 svým kapitánem Legátem. Obě mužstva pak zlepšila obrannou činnost, nikdo nechtěl udělat chybu a zbytečně inkasovat. V úmorném vedru to bylo náročné utkání pro všechny hráče, hrálo se bojovně a dost tvrdě. Náš tým ale slevil v nasazení, hosté začali hru vyrovnávat, ve 21. min. vyráží náš golman tvrdou střelu Svobody ze 25 m na rohový kop. Do II.poločasu vstoupili naši fotbalisté opět aktivněji. V 55.min. se dostává do šance (po VPK Čeledy) Ji.Dolejš, ale jeho dorážka zblíska jde těsně vedle tyče hostující brány. V 68.min. se již hráči Mochtína a jeho fanoušci z golu radují. Po vypracované akci se k zakončení dostává Jar. Cihlář, který  zakončuje z 8 m golově, zvyšuje na 3:1 pro Mochtín. Naši hráči pokračují ve zlepšeném výkonu, mají více ze hry i další šance. Bohužel, další goly z nich nepřidali a to byla škoda. Soupeř se snažil, ale nic nevymyslel, v 86.min. však přišla individuelní akce nejlepšíhpo hráče soupeře J.Svobody, který se proháčkoval přes naše tři beky  a z hranice velkého vápna tvrdou střelou pod břevno snižuje na 3:2 !
Pro hosty "zlatý gol", pro Mochtín hořká pilulka, se kterou se musí vyrovnat a vše napravit v odvetě v Malesicích.  Rozhodčí Vocelka Milan, AR Ruda Daniel, Sladký Stanislav, Štrincl Pavel, DS Svoboda Miroslav, ŽK 1:4, 120 diváků.
Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Dolejš Jiří, Novák Zdeněk, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Velek Tomáš, Kašpar Lubomír (86. Švátora Petr), Babka Tomáš, Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav (80. Plánička Zdeněk), Smolík Zbyněk (46. Pretzelmayer Jaroslav), branky : SMOLÍK Zbyněk, ČELEDA Jiří - po 1

V SOBOTU 24.6.2017

se hraje v Malesicích odveta - od 17,00 hod. Sokol Malesice - Sokol Mochtín.

K utkání jedem auty hráčů, společný odjezd z Mochtína v 15,00 hod., z Klatov od pošty v 15,10 hodin.
              Jedná se o poslední utkání sezony 2016/2017 - přijděte v hojném počtu podpořit naše fotbalisty v důležitém boji o bytí v I.A třídě, která je druhou nejvyšší fotbalovou soutěží Plzeňského kraje  !!!

Výsledky dalších barážových zápasů (ze středy a čtvrtka 21. a 22.6.2017) :

Nýrsko - Horažďovice 1:1, Meclov - Plzeň Košutka 3:1, Volduchy - Nýřany 2:0, Mýto - Bolevec 2:0, Hrádek - Křimice 1:2, Měčín - Hradešice 0:1.
    Odvety jsou v sobotu a neděli 24. a 25.6.2017