V neděli 18. června 2017 se v Mochtíně odehrál poslední zápas III.třídy mužů sezony 2016/2017. Naše béčko v něm uhrálo remisu 3:3 s TJ Kašp. Hory, ale na penalty byli úspěšnější hodté, odvezli si 2 body, v Mochtíně zůstal jeden.

.. III.třída mužů - Sokol Mochtín "B" - TJ Kašperské Hory   3 : 3 (1:0). Hosté patří k předním týmům této soutěže, ještě před rokem hráli Okresní přebor. Začali svižně, ale v 10.min. zachyboval v rozehrávce jejich stoper, míče se zmocnil náš Jan Šafránek a otevřel skore - 1:0. Tento moment soupeře přibrzdil v rozletu, hra se vyrovnala, ale na některých našich hráčích byla vidět větší únava. Hned v úvodu II.poločasu K.Hory srovnaly na 1:1 z VPK a pak dvěma slepenými goly v 53. a 56. minutě otočily výsledek ve svůj prospěch v poměru 1:3. Zdálo se, že je rozhodnuto, ale nebylo. Mochtín prostřídal, hosté naopak na střídání nikoho neměli a to pravděpodobně rozhodlo. Náš odpočatý Tomáš Velek nejdříve v 73.min. střílí kontaktní gol, stejný hráč pak o deset minut později vyrovnává na 3:3, ale vítězný gol již nepřišel, i když v tlaku naše záloha byla až do poslední minuty. Na řadu tak přišly pokutové kopy. V nich byli z našich hráčů úspěšní jen  Jiří Podráský a Petr Švátora, naopak, golmana hostů nepřelstili Stano Jarabica a Jiří Dolejš starší. Hosté naopak byli 4x úspěšní, z Mochtína si odvezli i 2 bonusový bod. Rozhodčí Dušek Václav ze Svéradic, hráno slušně, bez karet, 50 diváků. Branky Mochtína : VELEK Tomáš - 2, ŠAFRÁNEK Jan - 1, sestava : Hadáček J., Jarabica St., Peleška Ji., Švátora Pe., Podráský Ji., Strejc St., Kašpar L. (61. Žiak J.), Švátora Ji. (71. Velek T.), Dolejš Ji. st., Troch R., Šafránek J. (46. Zajíc M.)

Náš "B" tým obsadil v konečném účtování 8.místo, když uhrál 33 body a skore 66:60, z 1. místa postupuje do OP Železná Ruda a ze 2. pak Svéradice "B", naopak ze III. do IV. třídy sestupují : Bezděkov, Bolešiny "B" a Zavlekov.

POZOR   -  trenink mužů je tentokráte (zatím) jen v úterý 20.6. od 18,00 hod. \na dalším se domluvíme. Vše bude záležet na pondělním losu baráží, zda bude hrát Mochtín první utkání ve středu , nebo ve čtvrtek