Ze Žihle se body nevozí. V sobotu 25.3.2017 se o tom přesvědčili naši fotbalisté, kteří tam na hřišti s umělým povrchem prohráli s místním Slavojem 1:3. Výhrou si domácí fotbalisté upevnili vedoucí příčku tabulky I.A třídy.

.. I.A třída mužů Slavoj Žihle - Sokol Mochtín  3 : 1 (2:1).
Domácí začali velkým náporem, ze kterého vytěžili vedení 1:0 již v 15.minutě, autorem golu byl Kalata. Mochtín srovnal skore o 3 minuty později, kdy krásnou střelou z pravé strany překvapil domácího golmana Bláhu Zbyněk Smolík - 1:1. Obdržená branka domácí Slavoj přibrzdila v rozletu, hra se vyrovnala, čekalo se na poločas. Těsně před přestávkou ale přišela zbytečná ztráta míče a faul našeho Y.Kula, Slavoj měl k dispozici VPK. Z něho se parádní střelou přes zeď přesně trefil k tyči Jiří Masopust, Žihle pohodlně vedla 2:1. A když stejný hráč (nejlepší útočník Slavoje), potrestal již pět minut po přestávce další chybu naší obrany svým druhým golem, vedla Žihle již 3:1, bylo prakticky rozhodnuto. Mochtín se snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí hráli v pohodě, byli dravější, důraznější, dostávali se do dalších golových příležitostí. Naštěstí je neproměňovali, zbytek pochytal náš golman Petr Kodeš, výsledek se již neměnil. Rozhodčí Hucl Tomáš, AR Kašpar Zdeněk, Picek Lukáš, DS Houdek Jiří, ŽK 3:1, 125 diváků, branky Masopust 2, Kalata - Smolík.
Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Bejvl Jakub, Staněk Pavel, Plánička Zdeněk, Novák Zdeněk, Kul Yan (68.Pretzelmayer Jar.), Dolejš Jiří, Velek Tomáš (83. Dolejš Tom.), Cihlář Jaroslav, Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří, branka: SMOLÍK Zbyněk - 1

TRENINK mužů bude nyní vyjímečně v pondělí 27.3. od 18,00 hod.,protože již ve středu 29.3. se od 17,30 hod. hraje v Mochtíně dohrávka I.A tř. mužů Sokol Mochtín - Sokol Křimice  !!!
 
                                                                -x-x-x-x-x-x-

.. přátelský zápas st. žáků Sokol Plánice - Sokol Mochtín     0 : 9  (0:5). Naši mladíci měli jasnou převahu, kterou vyjádřili i goly. Rozhodoval Kolář Jiří. Branky : Potužník Lad. - 3, Škoch Matěj a Weber Sebastian - 2, Pretzelmayer Jakub, Šantora Jakub - po 1

TRENINK žáků bude v pondělí 27.3. od 18,00 hod. na umělce (!) a ve čtvrtek 30.3. od 18,00 hod. na travnaté treninkové ploše. Další přípravný zápas odehrají naši st. žáci v sobotu 1.4. od 10,00 hod. v Kolinci !