V neděli 26.2.2017 uspořádala naše TJ Sokol Mochtín "Turnaj starších žájků v halové kopané" a to ve sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech. V pátek se pro velkou marodku omluvil Mrákov, bez omluvy nepřijel Staňkov a tak si to nakonec o pohár, medaile a pěkné ceny rozdalo šest týmů.

      Hrálo se systémem každý s každým, turnajem prošel bez porážky "A" tým Sokola Mochtín, který se s 15 body a skorem 17:2 stal jasným vítězem. Velká bitva byla o 2. - 3.místo mezi Švihovem a Štrážovem. Oba týmy získaly po 10 bodech, lepší skore rozhodlo o stříbrné příčce ve prospěch zkušenějšího Švihova.

Výsledky : Mochtín A - Strážov  2:0, Švihov - Mochtín B  3:0, Plánice - Stod  2:0, Mochtín A - Švihov  2:1, Strážov - Stod  2:0, Mochtín B - Plánice  0:0, Švihov - Strážov  1:1, Plánice - Mochtín A  1:3, Stod - Mochtín B  0:2, Švihov - Plánice  3:0, Mochtín A - Stod  5:0, Strážov - Mochtín B  2:0, Stod - Švihov  0:3, Mochtín B - Mochtín A  0:5, Plánice . Strážov  0:1.

Konečná tabulka turnaje :     1. TJ Sokol Mochtín "A"            17:2     15 bodů
                                              2. FC Švihov                             11:3     10
                                              3. SK Kovodružstvo Strážov       6:3     10
                                              4. TJ Sokol Plánice                     3:7       4
                                              5. TJ Sokol Mochtín "B"              2:10     4
                                              6. TJ Slavoj Stod                         0:14     0

    Byli vyhlášeni a oceněni i nejlepší jednotlivci turnaje :

nejlepší brankář : Jakub Sláma - FC Švihov

nejlepší obránce : Ladislav Potužník - TJ Sokol Mochtín

nejlepší útočník : Denis Heidereich - SK Kovodružstvo Strážov

nejlepší hráčka turnaje : Valerie Brožíková - TJ Sokol Plánice

nejlepší hráč turnaje : Sebastian Weber - TJ Sokol Mochtín

Ředitelem turnaje byl Karel Šot, jeho asistentem Stanislav Bejvl, zápasy rozhodovali Jan Kadlec a Jiří Kolář. Turnaj měl hladký průběh, nikdo se nezranil, vládla přátelská, sportovní atmosféra.

Sestava vítězného týmu TJ So Mochtín "A" : Vojtěch Rehák, Ladislav Potužník, Tomáš Matoušek, Jakub Šantora, Lukáš Marek a Sebastian Weber - trenéři Jaroslav Pavlík, Jiří Kolář

Sestava týmu TJ So Mochtín "B" : Miroslav Švátora, Radek Smolík, Daniel Vozka, Eda Bastl, Filip Klátil, Vojta Rehák a Matěj Škoch - trenéři Jaroslav Pavlík, Jiří Kolář

TRENINKY st. žáků So Mochtín zůstávají v platnosti, tj. každé pondělí od 18,00 hod. - tělocvična Gymnázia v Klatovech, pomalu budou zahájeny i treninky venku na hřišti v Mochtíně, termín oznámí trenér Jar. Pavlík.