V sobotu 11. února 2017 se hrálo úvodní kolo Poháru mužů PKFS. Mochtínští fotbalisté se v něm střetli na umělce v Sušici se Startem Luby. Oba celky nastoupily bez svých kapitánů (Ji.Dolejš - Čipera), hostující Luby (5.tým Krajského přeboru) potvrdily roli favorita, vyhrály 5:3, postupují do dalšího kola.

Sokol Mochtín - Start Luby  3:5 (1:2).
     Úvod utkání vyšel hostům z Lub dokonale. Již ve 2.minutě dostal ideální pas za obranu J.Voráč, který s přehledem otevírá skore - 0:1. Mochtínu se povedla rychlá útočná akce ve 30.minutě, na jejím konci je po přihrávce Čeledy Yan Kul, který srovnává na 1:1. Luby si vzaly vedení zpět ve 37.min. kdy z pravé strany poslal vysoký centr před  mochtínskou branku K.Švátora, míč ale končí pod břevnem a v síti, Luby vedou 1:2.  Pak se ještě pěknou střelou do břevna prezentuje hostující Voráč, stejně tak mochtínský Jar. Cihlář trefuje v 50.minutě z vyložené pozice tyč lubské brány. V 60.min. se ale golově znovu prosazuje hodně aktivní útočník K.Švátora, Luby vedou 1:3, mají více ze hry i šancí. Mochtín ale o deset minut později po golovém zakončení dorostence J.Šafránka znovu střílí kontaktní branku, zápas je stále otevřený. Lubští fotbalisté však mají více ze hry i více šancí na gol. Některé jim zlikvidoval golman P. Rajtmajer, na dorážku C.Jaromeho i na solo nájezd střídajícího K.Šleise však byl krátký, hosté vedli již 2:5. Poslední slovo měl v 86.min. domácí mladík J.Pretzelmayer, nadvakrát doráží míč do lubské brány, upravuje stav na konečných 3:5. Bojovně, ale slušně hraný zápas s přehledem odřídil František Petrželka, ŽK 0:1, branky : Yan Kul, Jan Šafránek, Jaroslav Pretzelmayer - Karel Švátora 2, Jan Voráč, Cole Jarome, Karel Šleis.

Sestava Mochtína : Petr Rajtmajer, Tomáš Dolejš, Jan Žiak, Jakub Bejvl, Zdeněk Novák, Zbyněk Smolík, Jan Šafránek, Yan Kul (81. Pavel Staněk), Jiří Čeleda, Jaroslav Cihlář, Jaroslav Pretzelmayer

Sestava Lub : Vlastimil Hromada, Martin Vejskal, Aleš Čížek, Radek Švec (61. Jakub Šťastný), Filip Sýkora, Jan Voráč, Vojtěch Koželuh, Marek Pivoňka, Karel Křížek, Karel Švátora (79.Karel Šleis), Cole Jarome

TRENINKY So Mochtín   zůstávají v platnosti : úterý a pátek od 18,00 hod. v Mochtíně, čtvrtek tělocvična (Gymnázium) v Klatovech od 19,30 - 21,00 h.

K dalšímu přípravnému zápasu bude Mochtín zajíždět v neděli 19.2.2017 opět do Sušice na umělku, od 13,00 hod. ho tam čeká divizní TJ Sušice !!! Odjezd z Mochtína bude v 11,30 hod.