Dvanáctý ročník turnaje seniórů nad 45 let v halové kopané "O putovní pohár TJ Sokol Mochtín" je již historií. Náš oddíl Rekreačního sportu uspořádal v sobotu 14.1.2017 ve sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech za účasti 9 týmů a měl pěknou sportovní úroveň.
     Z prvenství se nakonec zaslouženě radovali klatovští TUČŇÁCI, kteří na 2.místo odsunuli ŽIHOBCE a na 3. team VEJCE. Sokol Mochtín měl ve hře 2 týmy, oba se probojovaly do skupiny o konečné 4. - 6.místo. K obhajově loňského prvenství tentokráte nedorazili obhájci loňského vítězství - Stará garda Horažďovice. Ta měla velkou marodku a tak se den před konáním turnaje z účasti omluvila. Operativně jsme proto rychle vytvořili ještě "B" mužstvo So Mochtín, abychom dodrželi připravený systém turnaje - všichni naši hráči si dobře zahráli.

Zápasy v základních skupinách :

Mochtín A - Dlažov 2:0 (Fait 2), Mochtín B - Vejce 0:0, Tučňáci - ASPV Sušice 4:1 (Sklenář 2, Šmolc, Koželuh - Šmat, Žihobce - Mochtín A 1:0 (Staněk), 1.FC Sušice - Mochtín B 0:3 (Dolejš 2, Jarabica), Luby - Tučňáci 1:2 (K.Křížek - Vizinger 2), Dlažov - Žihobce 0:3 (Staněk,Harant,Dlouhý), Vejce - 1.FC Sušice 3:0 (Pytel 2, Funfálek), ASPV Sušice - Luby 1:2 (Hubáček - Kalista, Šnour),.

Zápasy ve skupinách o konečné pořadí:

ASPV Sušice - 1.FC Sušice 4:0 (R.Motl, Šmat,Hubáček,Míka), Luby - Mochtín A 1:1 (Šilar - Uhlík), Žihobce - Tučňáci 1:1 (Harant - Petruška), ASPV Sušice - Dlažov 1:1 (Macháček - Jarko), Luby - Mochtín B 3:1 (Šilar, Šnour, Šus - Jarabica), Tučňáci - Vejce 5:0 (Petruška 2, Vizinger, Sklenář, Šmolc), 1.FC Sušice - Dlažov 3:1 (R.Motl, ?,? - Ouda), Mochtín B - Mochtín A 0:3 (Fait, Andrle, Smaha), Vejce - Žihobce 0:0.

Konečné pořadí turnaje :   1. TUČŇÁCI
                                           2. TJ ŽIHOBCE
                                           3. Team VEJCE
                                           4. TJ Sokol MOCHTÍN "A"
                                           5. AROSA LUBY
                                           6. TJ Sokol MOCHTÍN "B"
                                           7. ASPV SUŠICE
                                           8. 1.FC SUŠICE
                                           9. TJ Sokol DLAŽOV

Každý tým obdržel při slavnostním vyhlášení výsledků diplom a cenu, vítěz navíc i putovní pohár. Oceněni byli i dva hráči turnaje. Nejstarší hráč - Miroslav Dolejší z 1.FC Sušice (71 roků !) a nejlepší hráč turnaje Radek Sklenář, 52 letý útočník vítězných Tučňáků.

O hladký průběh turnaje se za pořadatele starali Karel Šot a Stanislav Bejvl a také 3 rozhodčí (ing. Ji.Dolejš st., Jar. Pavlík a J. Kadlec ml.)

Sestava týmů So Mochtín : 

"A" - Koželuh Luboš, Tománek Karel, Fait Zbyněk, Uhlík Jiří, Andrle Josef, Smaha Zdeněk

"B" - Koželuh Luboš (Baštář Josef), Jarabica Stanislav, Dolejš Jiří st., Kodyš Juraj, Toman Pavel, Nagy Ernest

      Za rok opět na viděnou !!!

Další turnaj v halové kopané se hraje v SO 21.1.2017 v Plánici 
Je pro starší žáky a jede na něj i náš tým TJ Sokol Mochtín. Začíná tam v 8,30 hod., nominaci i pokyny k dopravě vydá na pondělním treninku (23.1.) v tělocvičně v Klatovech (od 18,00 hod.) trenér Jar. Pavlík (bude-li dost hráčů, tak možná Mochtín postaví 2 týmy !).

O týden později (28.1. se pak družstvo našich st. žáků zúčastní dalšího halového turnaje a to ve STODĚ  ! Informce dostanou kluci též na treninku.


      Jen ještě připomínám našim mužům (A i B) a dorostencům, že jejich zimní příprava začíná již ve čtvrtek 19.1.2017 úvodním treninkem v tělocvičně Gymnázia v Klatovech (19,30 - 21,00 h.), hned další trenink je v pátek 20.1. od 18,00 hod. v Mochtíně, pak v úterý 24.1. od 18,00 hod. opět v Mochtíně ... a tento cyklus se bude opakovat
                               Věřím, že se do zimní přípravy zapojí co největší počet hráčů !