V sobotu 19.11.2016 odehrálo naše áčko mužů svůj předposlední mistrák podzimu a to v Tlučné. Domácí jsou v tabulce bez bodu poslední a tak se očekávalo i od Mochtína jisté vítězství a tři body. To se našim fotbalistům nakonec povedlo, ale jednoduché to nebylo ! Domácí tým totiž nehrál vůbec špatně, Mochtínu se nedařilo v koncovce a tak z toho bylo docela nepříjemné drama.

.. I.A třída mužů TJ Tlučná - Sokol Mochtín   1 : 3  (1:2). Naši fotbalisté odjížděli ze zasněženého Mochtína (k ránu napadlo přes 5 cm sněhu !) do Tlučné s nadějí, že tam by to mohlo být lepší. A opravdu bylo. Terén hřiště v Tlučné byl výborný, zápas se mohl odehrát. Mochtín byl favoritem a v 1.poločase to dokazoval, i když v Tlučné nepředvedl žádný oslnivý fotbal. Domácí bojovali, ve II.poločase to byl již vyrovnaný souboj, naštěstí se šťastným koncem pro náš tým, kterému jistil tři body pět minut před koncem střídající Zdeněk Novák, autor třetího mochtínského golu.

      Naši fotbalisté začali dobře, aktivně, měli převahu. V 17.min. otevírá (po rohovém kopu) skore Zbyněk Smolík krásnou střelou ze 22 metrů - 0:1. Tlak Mochtína sílí, kope několik dalších rohových kopů a ve 26.min. přidává, po přihrávce Tom. Dolejše, další branku Jaroslav Cihlář - Mochtín vede 2:0 a i v dalším průběhu měl další šance na navýšení skore. Ty největší pak ve 38.min., kdy pěkné střely Tomáše Dolejše a Jakuba Bejvla skončily na tyči domácí brány ! Škoda, mohlo být rozhoduto. Nebylo. Domácí totiž ve 44.min. snižují z penalty brankou do šatny na 1:2 (faul P.Staňka), autorem kontaktního golu byl kapitán Tlučné Nachtmann. Po přestávce se hra vyrovnala, ale šancí na gol bylo minimálně na obou stranách. Do velké šance se dostal v 73.min. náš Jar. Pretzelmayer, ale z vyložené pozice přestřeluje prázdnou branku. Výhru Mochtína však přece jen potvrzuje golem v 85.min. střídající Zdeněk Novák, který se šikovně uvolnil ve vápně soupeře a tvrdou střelou z úhlu prostřeluje golmana Tlučné - upravuje na konečných 1:3 ! Zápas odřídil jako hlavní rozhodčí Václav Duda, AR byli Vladimír Čermák a Václav Sirový, DS pak Josef Vihnálek, ŽK 1:1, 30 diváků. Mochtín tak získal na podzim druhou výhru na hřišti svého soupeře, celkem zatím nasbíral 20 bodů a skore 26:31, posunul se i v tabulce o něco výše, ale někteří jeho soupeři ze spodku tabulky mají ještě nedělní zápas před sebou. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Staněk Pavel, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Bejvl Jakub, Dolejš Tomáš (69. Pretzelmayer Jar./ 80. Novák Zdeněk), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk (87. Kul Yan), Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav. Branky : SMOLÍK Zbyněk, CIHLÁŘ Jaroslav, NOVÁK Zdeněk  -  po 1

    Poslední mistrovský zápas podzimu 2016 čeká naše áčko doma příští sobotu 19.11. a to od 13,30 hod. s SK Kdyně 1920 ! 

TRENINKY  mužů budou i v následujícím týdnu v Mochtíně při umělém osvětlení v úterý a pátek od 18,00 hodin !

Upozorňuji ještě některé naše členy - fotbalisty (především z "B" týmu a též nehrající), že zatím nesplnili svou řádnou povinnost a neuhradili členské příspěvky za II.pololetí roku 2016. Nechci je zde jmenovitě vypisovat, každý dobře ví, kdo platil a kdo ne. Prosím je však o to, aby to napravili co nejrychleji a čl. příspěvky uhradili ! Aktivní hráči platí 600,- Kč, neaktivní a ostatní 200,- Kč, důchodci 50,- Kč. Předem děkuji - kontakt na mne je :605357370

Dále připomínám, že na sobotu 26.listopadu 2016 připravujeme VALNOU HROMADU  TJ Sokol Mochtín, která se uskuteční v Kulturním domě v Hoštičkách od 18,00 hodin.  Ponese se v duchu oslav 105.výročí založení TJ Sokol Mochtín a 45. výročí založení fotbalového oddílu v Mochtíně.

    Počítáme s maximální účastí našich členů i jejich partnérů (u žáků doprovod rodičů),po skončení bude následovat volná zábava, k tanci i poslechu bude vyhrávat DIADEM !  Srdečně na VH přivítáme i naše příznivce a fanoušky !

              POZOR ! Rozhodli jsme se, že si Valnou hromadu zpestříme  t o m b o l o u   !!!  Prosím proto všechny naše členy (ale i naše příznivce) o laskavost - zda by do plánované tomboly přinesli ceny ! Ty prosím můžete předávat v Mochtíně při trenincích (v úterý a pátek v 18,00 - 18,15 hod.) a pak při sobotním zápase (19.11. , zač. ve 13,30 h.) Mochtín - Kdyně a to vždy K.Šotovi, nebo pak přímo v sobotu 26.11. při účasti na VH v Hoštičkách !  Předem děkujeme .