Naše áčko mužů "jede" na vítězné vlně. Tentokráte vydřelo těsnou výhru 3:2 nad hodně kvalitní Horní Břízou, jsou to doslova tři "zlaté" body !

.. 24.9. - I.A třída mužů Sokol Mochtín - TJ Horní Bříza   3 : 2 (1:1). Kdo viděl jen prvních 25 minut tohoto duelu, ten by určitě nevěřil, že by konečný výsledek mohl nakonec mluvit ve prospěch našeho mužstva. Hosté totiž od první minuty předváděli perfektní fotbal, plný pohybu a útočných akcí a měli i spoustu šancí na gol. Při Mochtínu ale stála štěstěna, navíc podržel golman Petr Rajtmajer. Postupem času se naši fotbalisté přece jen rozehráli k pěknému výkonu, který nakonec ozdobili těsnou, ale zaslouženou výhrou. Opět to ale bylo drama až do poslední minuty !

       První golovku měli hosté již ve 2.minutě, náš golman je připraven - likviduje jí. V 6.min. předvedla H.Bříza ukázkovou, rychlou útočnou akci, golové zakončení naštěstí nepřišlo. O 8 minut později jsou hosté opět v golovém zakončení, náš golman zázračně vyráží na roh střelu zblíska, drží Mochtín nad vodou. V této době hosté náš tým v obranné činnosti jasně přehrává a je jen otázka času, kolik golů nastřílí. Z golu se H.Bříza raduje ve 21.minutě, kdy nepříjemné levé křídlo M.Vrtla znovu posílá před naší branku střílenou přihrávku, na tu si naběhnul jeho spoluhráč Mornštajn a otevírá skore - 0:1. I v dalších minutách jsou hosté více u míče, ale Mochtín se pomalu zlepšuje, hráči začínají více bojovat, vyplácí se to. Do první mochtínské šance se dostává Ji.Dolejš ve 26.min., ale golman hostí vyráží míč na rohový kop. Na druhé straně ve 28.min. chytá náš golman další golovku hostů, o pouhou minutu později naší obraně nevyšel ofsajd systém, hosté se řítí do dalšího přečíslení a golové šance. Zakončení jim naštěstí nevyšlo a tak vzápětí udeřilo na druhé straně. Mochtín zahrává rohový kop, míč se odrazil na Ji.Čeledu, ten se šikovně uvolnil a prudkou střelou levou nohou srovnává stav na 1:1 ! S hosty tato branka očividně otřásla, Mochtín vyrovnal hru, získával mírnou převahu a měl i šance na další gol. Především pak při zahrávaných rohových kopech, I po přestávce se hrála vyrovnaná partie. Hosté slevili ze svého výkonu z první pětadvacetiminutovky, Mochtín hrál s velkým nasazením, byl rovnoceným soupeřem zkušenému soupeři. Až v 64.min. se dosdtali hosté k dalšímu zakončení, ale skákavou střelu náš golman zkrotil. V 75.min. přišla skvělá akce Mochtína. Ji. Čeleda našel přesným centrem před brankou hostí Jiřího Dolejše a ten přesnou hlavičkou posílá Mochtín do vedení 2:1. Hosté 3x prostřídali, snaží se o vyrování, je to bitva o každý metr hřiště. V 81.min. však přichází nebojácný průnik hostujícího Macháčka, který navíc v plném běhu trefuje šibenici naší branky, srovnává na 2:2. Závěr ale patřil opět Mochtínu. Všichni hráči hráli nadoraz, bojovali a vyplatilo se. Po rohovém kopu v 87.min. přichází hlavička Ji.Dolejše, kterou golman stačí vyrazit, ale jen na kopačku Tomáše Babky, který střílí zblíska vítězný gol. Rozhodčí pak nastavil ještě 5 minut navíc, ale naši hráči taktickým střídáním i hrou na polovině soupeře (převážně u rohového praporku) skvělý výsledek udrželi ! Rozhodčí Plzák Martin, AR Jiří Bureš a Václav Pressl, DS Petr Churý, ŽK 1:2, 50 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Staněk Pavel (78. Švátora Petr), Velek Tomáš (89. Pretzelmayer Jar.), Šafránek Jan, Čeleda Jiří (88. Dolejš Tomáš), Dolejš Jiří, Cihlář Jaroslav, Babka Tomáš, Smolík Zbyněk, branky : ČELEDA Jiří, DOLEJŠ Jiří, BABKA Tomáš  -  po 1

Zítra V NEDĚLI 25.9.2016

se v Mochtíně hraje od 10,00 hod. TURNAJ mladších přípravek za účasti 4 týmů

...od 16,30 hod. v Bolešinech se hraje utkání III.třídy mužů SK Bolešiny "B" - Sokol Mochtín "B". Odjezd z Mochtína od kabin v 15,15 hod., ostatní sraz přímo v Bolešinech do 15,30 hod.

V PONDĚLÍ 26.9.2016

.. od 16,30 hod. v Kolinci utkání OP st. žáků TJ Kolinec - Sokol Mochtín. Odjezd auty z Mochtína od kabin v 15,30 hod., osoatní sraz v Kolinci do 15,45 hod., ti, kterým končí škola později, dorazí do Kolince co nejrychleji !!!

TRENINK  žáků - se bude pak konat v úterý a ve čtvrtek od 17,30 hod. v Mochtíně

VE STŘEDU 28.9.2016

.. od 16,00 hod. v Mochtíně - dohrávka III.třídy mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Chudenice

         Přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty  !!!