V sobotu 27.8. odehrálo naše béčko mužů své třetí mistrovské utkání nové sezony ve III.třídě a to v Železné Rudě. Opět mělo potíže se sestavou (řada hráčů je stále na dovolené, někteří byli na svatbě, či zájezdě, atd.) a i když všichni přítomní naši hráči podali své maximum, na rozjetého soupeře, který myslí na postup, to nestačilo.

... III.třída mužů SRK Železná Ruda - Sokol Mochtín "B"     5 : 0 (2:0). Domácí šli do vedení již ve 2. minutě, kdy se z dost velké vzálenosti z VPK ujala střela Lukáše Kasla, která překvapila našeho golmana - 1:0. Náš tým v 1.poločase odehrál s favoritem vyrovnanou partii, dokonce srovnal ve 20. min. na 1:1 (J.Žiak), ale rozhodčí gol neuznal pro domělý ofsajd. Do šance se dostal i náš Petr Kubala, který šel sám na golmana, ale v poslední chvíli ho míč neposlechnul. To domácí byli v zakončení daleko efektivnější. Ve 37.min. dostal dlouhý pas do běhu opět L.Kasl, pohrál si s našimi mladíky v obraně a zvýšil na 2:0. Po přestávce se ale již tlak domácíh zvyšoval, velké vedro bralo sílu našim hráčům a toho domácí hráči dokázali využít. Řadu slibných golovek jim sice vychytal náš golman Petr Kodeš, ale dalším třem golům nezabránil. V 56.min. šli domácí do přečíslení 3 na jednoho a zvyšují na 3:0, v 77. min. domácí Duda dostal další dlouhý pas za naší obranu a zvyšuje na 4:0, na 5:0 zvyšuje z přísně nařízené penalty (faul-nefaul našeho J.Žiaka) Hájek, uzavírá skore utkání, které bylo odehráno bez karet. Rozhodčí Josef Abrahám ze Sušice, 50 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Nebeský Jan, Žiak Jan,  Dolejš Tomáš (67. Šot Ondřej), Sukovatý Ondra, Jarabica Stanislav (58. Peleška Petr), Podráský Jiří, Dolejš Jiří st., Matoušek Milan, Kubala Petr, Peleška Jiří,

V neděli 28.8.2016 se hraje v Mochtíně od 17,00 hod. mistrovský zápas I.A třídy mužů Sokol Mochtín - Slavoj Žihle na který zveme všechny naše příznivce !!!