160625 mochtin tlucna 001Ještě že se barážová odveta Mochtín - Tlučná hrála místo v sobotu až v neděli 26.6.2016 (!), protože den před tím bylo fotbalové hřiště v Mochtíně po dlouhém a vydatném dešti zcela pod vodou, určitě by se nehrálo !!!

Nedělní zápas sice mnoho fanoušků do ochozů nepřilákal, protože v televizi probíhaly čtvrtfinalové zápasy Mistrovství Evropy, ale kdo přiišel, viděl opět zápas bohatý na branky a těsnou výhru Sokola Mochtín, který si pojistil opět účast v I.A třídě.

.. 2.barážové utkání mužů Sokol Mochtín - TJ Tlučná  5 : 4 (2:2).

      K odvetnému barážovému zápasu do Mochtína přijela Tlučná s 6 dorostenci v sestavě, ale i náš trenér dal šanci několika mladíkům ukázat se mochtínským fanouškům. Vysoká výhra Mochtína v Tlučné (7:1) v úvodním zápase baráže dávala jasnou odpověď na to, kdo bude i v dalším ročníku hrát I.A třídu, ale začátek  odvety v Mochtíně patřil nečekaně hostům. Ti šli do vedení již v 8.minutě, ve 25.min. již vedli 2:0 a měli další šance ! Mochtín navíc již od 16.min. hrál jen v deseti bez vyloučeného Jar. Cihláře (zmaření brankové šance), nevypadalo to dobře. Z "ospalého výkonu" se naši hráči ale postupně dostávali, ve 37.min. snížil dělovkou ze 28 m na 1:2 Jan Žiak a vzápětí náš kapitán Jiří Dolejš srovnal na 2:2, když těžil z přesné přihrávky Zb. Tomana. Brzo po přestávce pak po nádherném průniku Tomáše Babky (obešel 3 hráče a přesně nahrál před branku) posílá Mochtín do vedení 3:2 Zbyněk Smolík. Oteveřný, útočný fotbal pokračuje, do šancí se dostávají i hosté, ale náš golman Pe. Kodeš předvádí v 65.min. dva skvělé zákroky. V 66. min. ale opět utíká naší obraně hostující kanonýr Schejbal, srovnává na 3:3, Stejný hráč pak měl v 69.min. další tutovku, ale střílí vedle, v 73.min. se ale již nemýlil, završuje v Mochtíně svůj hatrick, Tlučná opět vede, tentokráte 4:3 ! Závěr však opět patřil Mochtínu. Svojí druhou brankou v utkání srovnává v 77.min. na 4:4 náš mladík Jan Žiak, v 82. min. pak přízemní střelou k tyči upravuje na konečných 5:4 pro Mochtín další mladíček Tomáš Velek. Zápas končí o něco dříve, hlavní rozhodčí Pavel Šiška, asistenti  Mir. Kohout, Jar. Rubáš a Kamil Lukáš, DS byl Zdeněk Mudra, ŽK 1:2, ČK 1:0 (J.Cihlář), 158 diváků (dle zápisu rozhodčího), ale tolik jich zcela určitě nebylo. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Cihlář Jaroslav, Žiak Jan, Švátora Petr, Staněk Pavel, Šlechta Karel (46. Šafránek Jan), Toman Zbyněk (78. Peleška Jiří), Novák Zdeněk, Babka Tomáš, Dolejš Jiří (83. Čeleda Jiří), Smolík Zbyněk (67. Velek Tomáš). Branky : ŽIAK Jan - 2, DOLEJŠ Jiří, SMOLÍK Zbyněk, VELEK Tomáš - po 1

     Děkujeme našim fotbalistům za zvládnutou baráž i za pěkné výkony v celé sezoně 2015/2016 v I.A třídě, těšíme se na další setkání s fanoušky Mochtína, kterým též patří poděkování za stálou přízeň a podporu !!!

     Nyní bude krátká letní přestávka, letní příprava našich mužů (A i B, včetně dorostenců, se kterými na 100 % počítáme do našich týmů dosplých) bude zahájena v pátek 15. července 2016 na hřišti  od 18,00  hod. v Mochtíně - počítejte s tímto termínem !!!   Hned 2. den - v sobotu 16.7. pak jedeme na turnaj do Měcholup, který tam začíná ve 12,00 hod. - nominace bude na pátečním treninku !

 Foto (Klatovský deník):

Fotogalerie