V neděli 19.6.2016 byla zakončena I.A třída mužů posledním zápasem, ve kterém Sokol Mochtín získal doma 3 body za výhru 4:3 nad SK Kdyně 1920.

Výsledek nic pro oba týmy neřešil, protože oba jdou do barážových bojů o záchranu v této druhé nejvyšší soutěž v Plzeňském kraji, ale výhra to byla především pro fanoušky, kteří přišli v hojném počtu i pro zlepšení psychické pohody našich hráčů před dvěma důležitými barážovými duely.

Terén byl po vydatných deštích hodně podmáčený a těžký, pršelo i v samotném průběhu utkání. Hrálo se důrazně , ale slušně, bez karet !

... I.A třída mužů Sokol Mochtín - SK Kdyně 1920   4 : 3 (2:3). Do naší sestavy se vrátili K.Šlechta (po zranění) i T. Babka, kterému vypršel trest. Hrál se oboustranně otevřený fotbal, k vidění bylo 7 branek a spoustu dalších šancí na gol na obou stranách. Golmani obou týmů však patřili k oporám.

Již v 1.min. měl šanci po rychlém brejku Mochtín , ale neproměnil ji. Z protiútoku se dostali do šance hosté, přihrávku do golovky si sráží do vlastní sítě náš J.Bejvl - hosté vedou ve 2.minutě 0:1. V 9.min. je v šanci náš kapitán Ji. Dolejš, obrana hostí sráží míč na rohový kop, ze kterého si dávají hosté vlastní gol - je srovnáno na 1:1 ! Ve 20.min. přišla brejková akce Mochtína, J.Žiak nahrává před Kdyňskou branku, Ji. Dolejš zakončuje - 2:1. O dvě min. později jsou v šanci hosté po centru z roh. kopu, Mochtín se štěstím odvrací, hosté nebyužívají ani VPK ve 23.min. Hostům patří zbytek poločasu. Ve 29. min. srovnávají na 2:2 z penalty (faul T.Babky), ve 33.min. zachrňuje své mužstvo náš golman P.Rajtmajer, ale ve 34. min. již hosté jsou do vední 2:3, když střílený centr z rohového kopu posílá do sítě Mochtína hlavičkující T.Pergl. Našemu týmu se podařilo srovnat na 3:3 již ve 49.minutě, kdy po centru střídajícího Zb. Smolíka skoruje Ji. Dolejš. Šance na obou stranách přibývalo, golu se ale diváci dočkali až v 80.min. kdy byl v průniku sražen ve vápně náš T.Babka a z nařízené penalty se náš kapitán nemýlil - 4:3. Velkou šanci na vyrovnání měli hosté ještě minutu před koncem, ale náš golman byl opět neprůstřelný, skore se neměnilo. Rozhodčí Jiří Křen, asistenti na čarách : Pavel Šiška, Zdeněk Kopřiva, hráno bez karet, přes 100 diváků.  Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Cihlář Jaroslav, Bejvl Jakub, Švátora Petr, Žiak Jan, Novák Zdeněk, Šlechta Karel (74. Velek Tomáš), Babka Tomáš, Čeleda Jiří (46. Smolík Zbyněk), Toman Zbyněk, Dolejš Jiří, branky : DOLEJŠ Jiří  - 3, 1 byla vlastní

Již v pondělí 20.6. se na PKFS v Plzni budou po 16 hodině losovat barážové zápasy. Mezi účastníky bude i náš "A" tým Sokola Mochtín, který může narazit na tyto týmy z I.B třídy : TJ Tlučná (okr. Plzeň-jih), Svatobor Hrádek (okr. Klatovy), nebo TJ Sokol Dlouhý Újezd (okr. Tachov) - uvidíme, koho nám los přisoudí v boji o udržení se v I.A třídě a též, kdy se zápasy odehrají. Hned večer Vás budeme zde na našem webu informovat !

TRENINK  áčka se bude konat v úterý 21.6. od 18,00 hod.