Po nečekané výhře v Křimicích se tentokráte snažili naši muži "A" uhrát nějaký ten bod i na domácím hřišti v Mochtíně a to proti kvalitnímu Sokolu Kralovice. Bohužel, i tentokráte se musel Mochtín obejít bez dvou disciplinárně potrestaných hráčů (Babka, Toman), ke zraněnému J.Žiakovi se po pátečním treninku přidal další zraněný K.Šlechta, navíc chyběli i Zb. Smolík (v Chorvatsku) i Pe. Rajtmajer (prodával klobásy) a tak se zdecimovaný tým doplňoval na poslední chvíli. Do základu nakonec naskočili tři dorostenci (z toho pro Ji. Pelešku to byl první zápas za áčko od začátku do konce), čtvrtý ještě střídal (Hadáček).

    Z celkového pohledu, byli hosté z Kralovic lepším týmem, hlavně pak v 1.poločase a v závěru druhého, ale bojovný Mochtín podal opět kolektivní výkon, se kterým uhrál cennou remisu a nakonec i dva mistrovské body za výhru v penaltách 3:0. V těch se zaskvěl náš golman Petr Kodeš, který hostům dvě penalty chytil, z té třetí trefili hosté břevno !

Hrálo se bojovně, důrazně, ale v rámci far play - bez karet. Výhrou se Mochtín posunul v tabulce I.A třídy o bod před Pačejov, který doma prohrál s TJ Žichovice 0:3.

- 14.5.2016  - I.A třída mužů Sokol Mochtín - Sokol Kralovice   1 : 1 (1:1),  Prvních deset minut patřilo hostům, kteří byli aktivnější, ale Mochtín hrál pozorně v obraně, do golové šance je nepustil. První šance Mochtína přišla v 11.min. a byl v ní Ji.Dolejš po přesném centru Ji.. Čeledy - bohužel, neuspěl. Hosté pak znovu přidali a v 18.min. šli do vedení ! Nejdříve utaženou střelou ze 23 m trefili tyč naší branky, odražený míč uklidil do sítě Lavička - 0:1. Od této chvíle měly Kralovice navrch a ve 23.min. mohl ypřidat další branku. Po rohovém kopu trefil jejich nekrytý hráč břevno Mochtínské branky ! Ve 24.min. kopal Mochtín VPK a Ji. Dolejš z něj nastřelil jen zeď hostů. O tři minuty později se ale stejný hráč již radoval z vyrovnávacího golu. Předcházel mu dlouhý aut Ji.Čeledy a přesná dorážka ze skrumáže našeho kapitána - 1:1. Ve 32.min. se zranil naš Pe. Švátora, byl ošetřován, Mochtín hrál v deseti, ale ubránil se převaze. Ve 41.min. měli hosté po brejku, do kterého se dostal střelec úvodního golu Lavička, největší šanci utkání, ale zakončení šlo kolem našeho brankáře těsně vedle Mochtínské branky - skore se neměnilo a to bylo pro náš tým hodně důležité. Po přestávce se čekala další velká ofenziva Kralovic, ale ta kupodivu nepřicházela. Naopak, byl to Mochtín, který najenže vyrovnal hru v poli, ale začal mít i mírnou převahu a šance. Tu největší po NVK (golman chytil velkou "malou" domů), který zahrával Jar. Cihlář, ale míč jen těsně minul hostující branku. Posledních dvacet minut však opět patřilo hostů, Mochtínu očividně ubývalo sil, ale všichni hráči bojovali, snažili se udržet cennou remisu. Soupeř měl několik slibných šancí, ale náš golman Pe. Kodeš chytal spolehlivě, velice pozorně a úspěšně hrála i naše obrana. Závěr byl dramatický, Kralovice kopaly několik rohových kopů, ale Mochtín změnu skore nedopustil, na řadu přišla penaltová loterie. V ní se trefili do černého všichni tři naši hráči (Jiří Dolejš, Jaroslav Cihlář, Zdeněk Novák), naopak hostům dvě penalty chytil náš golman, třetí skončila na břevně a tak ze dvou hodně cenných bodů se radovali naši hráči i Mochtínští fanoušci ! Zápas odřídil jako hlavní rozhodčí Michal König, na lajnách mu asistovali Tomáš Doksanský a Daniel Ruda, DS byl Vladimír Pastyřík, hráno bez karet, 70 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Bejvl Jakub, Cihlář Jaroslav, Švátora Petr, Staněk Pavel, Novák Zdeněk, Peleška Jiří, Velek Tomáš, Pretzelmayer Jaroslav (77.min. Hadáček Jakub), Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, připraven byl ještě Jiří Podráský, branka : DOLEJŠ Jiří - 1

OP mladších žáků - Sokol Mochtín - Sokol Měčín   9:2 (3:0). I naši kluci nastoupili v pátek 13.5. proti Měčínu bez řady nemocných hráčů a tak tým museli doplnit klučinové ze starší přípravky. I tak byl Mochtín lepší po celý zápas a zaslouženě vysoko vyhrál. Golově se mu začalo dařit  až ve druhém poločase, jinak by skore bylo určitě dvouciferné. Celý tým zaslouží pochvalu nejen za výkon a tři body, ale za velkou statečnost, protože celý zápas se prakticky hrálo za hustého, vytrvalého deště. Branky : VELEK Lukáš  - 4, VOZKA Daniel - 3, PLAJT Daniel - 2, rozhodoval Mácal Roman z Hradešic.

V NEDĚLI 15.5.2016

hraje od 10,00 hod. naše ml. přípravka na turnaji v Bolešinech a naše starší přípravka na turnaji v Klatovech, ve stejnou hodinu začne i zápas KS dorostenců So Nalžovské Hory - Mochtín.

Odpoledne pak v 17,00 hod. je na pořadu utkání III.třídy mužů TJ Bezděkov - Sokol Mochtín "B".

   Držte našim fotbalistům palce, popř. je přijďte podořit osobně !!!