P 20160507 170145

V sobotu 7.5.2016 odehráli své zápasy naši muži "A" i "B" a i v oslabených sestavách dokázali nečekaně bodovat se silnými soupeři. Áčko pokořilo domácí Křimice ( 1:5 !), "B" muži pak doma přehráli "rozjeté" Chudenice (3:1). A když k tomu přidáme ještě nečekanou výhru našich mladší žáků (0:5) v Dlouhé Vsi, tak to je bilance, která potěšila každého opravdového příznivce a fanouška Mochtínského fotbalu !!!  

V Mochtíně se navíc hrál v sobotu 7.5. dopoledne i zdařilý turnaj mladší přípravky, ve kterém naši klučinové sice prohráli s FK Horažďovice, ale dokázali porazit Strážov 10:1 a to je pro ně velká motivace do další treninkové práce.

I.A třída mužů - Sokol Křimice - Sokol Mochtín   1:5 (1:1). Po tvrdé porážce v minulém kole doma s Žichovicemi a bez dvou potrestancýh hráčů (Babka, Toman) a vážně zraněného J.Žiaka, odjíždělo zdecimované áčko So Mochtín zabojovat do Křimic, které patří k předním týmům I.A třídy. Náš tým, do kterého se vrátil po vleklém zranění Pa. Staněk a byl doplněn dvěma dorostenci, se v Křimicích zaměřil na poctivou defenzivu. Ta mu vycházela do 15.minuty, kdy otevřel skore domácí Šváb - 1:0. Křimice byly celý první poločas lepší, měly tlak i šance. Dvakrát jistým golům zabránil náš golman P.Rajtmajer, další příležitosti zblokovala dobře organizovaná obrana Mochtína. Naši hráči ale jen nebránili, dokázali také přejít do rychlých brejků, které jim nakonec přinesly i cenné tři body. Již ve 26.min. se krásnou střelou ze 27 m prezentoval náš Jakub Bejvl, který srovnal na 1:1 a vzápětí měl golovku na noze i Jiří Čeleda - nedal. Do poločasu pak Křimice tlačily, nastřelily břevno, měly dvě šance, ale skore se naštěstí neměnilo. I po přestávce drželi více míč na svých kopačkách domácí fotbalisté, ale Mochtín dobře bránil a z útočného minima vytěžil maximum. V 54.min. se dostal do brejkového úniku Jiří Čeleda a levačkou k tyči poslal Mochtín do vedení 1:2 ! O šest minut později se po centru J.Cihláře z roh. kopu dostal k hlavičce náš kapitán Jiří Dolejš a Mochtín vedl již 3:1 ! Domácí znervozněli a znovu chybovali v 68.min., kdy K.Šlechta rychle rozehrál VPK na naběhnutého T.Velka, ten se dostal až k zakončení, ale míč skončil na tyči domácí branky ! Odrazil se však do pole přímo ke střídajícímu Jar. Pretzelmayerovi (byl na hřišti 3 minuty !), pro kterého nebyl problém vrátit ho tam, kam patřil - do sítě Křimické branky - Mochtín vedl 1:4 ! Křimice se snažily z výsledkem něco udělat, ale nebylo jim přáno. Střely jejich hráčů lítaly většinou mimo tyče, zbytek pochytal náš golman. Naopak, v 89.min. se dostal do solo úniku od půlky náš Zdeněk Novák a svým druhým golem v I.A třídě uzavřel účet zápasu na 1:5, když chytře přeloboval domácího golmana Duška. Mochtín si tak za poctivý, kolektivní výkon odvezl všechny tři body, zápas odřídila s přehledem Helena Šálková, A1 Ondřej Žák, A2 Petr Komanec, DS Mir. Svoboda, ŽK 2:0 (disciplina se vyplácí !), 55 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Bejvl Jakub, Cihlář Jaroslav, Švátora Petr, Staněk Pavel (65. Pretzelmayer Jar.), Šlechta Karel, Novák Zdeněk, Dolejš Jiří, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří, branky : BEJVL Jakub, ČELEDA Jiří, DOLEJŠ Jiří, PRETZELMAYER Jaroslav, NOVÁK Zdeněk - po 1.

III. třída mužů - Sokol Mochtín "B" - Sokol Chudenice  3 : 1 (3:1). V Mochtíně zůstal zbytek zdravých mužů, opět je doplnili dorostenci. Hosté přijeli s velkým skalpem, když v minulém kole porazili vysoko 6:2 favorizované Budětice a s početnou skupinou fanoušků natěšeni na zisk dalších mistrovských bodů. Jenže, v Mochtíně je o "trochu" větší a rovnější hřiště, než-li v Chudenicích a dá se zde hrát opravdový fotbal. Ten soupeř z Chudenic hrál, ale hrál ho i Mochtín, kterému se navíc dařilo i střelecky. První poločas patřil Mochtínu, když ho vyhrál 3:1 po brankách J. Rašeka z 5.minuty, J.Potužníka ze 28.min. a znovu J.Rašeka ze 37.min.. Hosté se také dostali k zakončení, ale náš mladý, dorostenecký golman J.Hadáček byl vždy na místě. Nestačil jen na hlavičku Stryczeka ve 45.min. po centru z rohového kopu. Po přestávce ale hosté nejen přidali na výkonu, ale i hodně přitvrdili, snažili se o vyrovnání. Nebezpečný byl především útočník Soupír, kterého do svého zranění dobře ohlídal další náš šikovný dorostenec Pavel Lorenc, ale pak s nim měl hodně starostí Mirek Zajíc. Goly však již žádné diváci neviděli, mochtínská záloha porazila zcela nečekaně, ale zaslouženě favorizované Chudenice po bojovném, kolektivním výkonu ! Rozhodčí Lubomír Kurc z Dl.Vsi, ŽK 1:1, 70 diváků ! Sestava Mochtína : Hadáček Jakub, Šafránek Jan, Madera Radovan, Lorenc Pavel (73. Troch Roman), Zajíc Mirek, Bláha Lukáš, Podráský Jiří, Reitmaier Michal, Strejc Stanislav, Rašek Josef (86. Peleška Jiří), Potužník Jan (75. Škoda Martin). Branky : RAŠEK Josef - 2, POTUŽNÍK Jan - 1

OP mladších žáků  - Tatran Dlouhá Ves - Sokol Mochtín  0 : 5 (0:0). Zápas se předehrával ve čtvrtek 5.5. a favoritem byl domácí Tatran, který na podzim 2015 vyhrál v Mochtíně 4:3. Tentokráte ale naši kluci své hostitele zaskočili především ve II.poločase. Hned po přestávce dal dva "slepené goly" náš Daniel Vozka, pak se 2x zasebou trefil náš nový kapitán Lukáš Velek a ve 48.min. uzavřel skore na 0:5 Radek Smolík ! Velká radost a velká gratulace našim žáčkům, kteří se musí v zápasech obejít bez zraněného Lukáše Rajtmajera.  Rozhodoval Lub. Kurc. Branky : VOZKA Daniel, VELEK Lukáš - po 2, SMOLÍK Radek - 1.

TRENINKY v dalším týdnu :   muži - v úterý a pátek od 18,00 hod.

                                              dorostenci - v úterý a čtvrtek od 18,00 hod.

V NEDĚLI 8.5.2016

se hraje v Mochtíně zápas KS dorostu - od 10,00 hod. So Mochtín - So Mrákov

V ÚTERÝ 10.5. a ve STŘEDU 11.5.2016

se hraje v Mochtíně vždy od 8,15 hod. Okresní finále MC Donald s CUP 2016  , za účasti 16 nejlepších školních týmů okresu Klatovy !